Osakeanalyysit

Onko Nokian kasvueväät jo syöty?

Nokia osakekurssi pörssi osakkeet teknologia

Nordea ei näe Nokian osakkeessa enää nousupotentiaalia.

Nordean mukaan toukokuussa Applen kanssa patenttilisenssistä ja liiketoimintayhteistyöstä sopineen Nokian toisen neljänneksen tulosjulkaisun mielenkiinto kohdistuu Apple ‐sopimuksen tarkempiin yksityiskohtiin. ”Nokia saa Applelta ennakkomaksun ja muita lisätuloja sopimuksen voimassaoloaikana, mutta tarkempia yksityiskohtia ei sopimuksesta ole kerrottu”, pankki toteaa aamukatsauksessaan.

Nokian verkkoliiketoiminnan kasvunäkymät ovat Nordean mukaan edelleen haastavat, eikä osakkeessakaan ole enää nousuvaraa.

”Yhtiön kustannussäästöt etenevät suunnitelmien mukaan, joskin raskaat uudelleenjärjestelyt yrityskauppojen jälkeen ovat syöneet yhtiön kassaa. Kasvavat kustannussäästöt ja synergiahyödyt tarjoavat
tukea osakkeelle, mutta vaikea markkinatilanne vähentää nousupotentiaalia.”

Nordean odotukset toisesta vuosineljänneksestä ovat markkinakonsensusta positiivisemmat liikevaihdon ja etenkin liiketuloksen osalta, mutta vuosien 2018 – 2019 tulosennusteet ovat konsensusta
varovaisempia.

Nordea päivitti tänään myös Nokian osakkeen suositusta, joka on edelleen pidä. Osake alkaa näyttää jo varsin hintavalta kasvunäkymiin nähden, sillä Nordean kuluvan vuoden tulosennusteella laskettu P/E-kerroin on jo lähes 31x.

Thomson Reutersin tietokannan mukaan Nokian osakkeen konsensustavoitehinta on 6,0 euroa, mikä on melko lähellä nykyistä kurssinoteerausta. Yhtiötä seuraavien analyytikoiden suositukset ovat jakaantuneet seuraavasti:

Osta5
Lisää15
Pidä9
Vähennä0
Myy1

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös