Sijoitusideat

Nordea: Uponor on alehinnoissa

Uponor

Kuva: Uponor Oyj.

Rakennusten sisäilmasto- ja putkijärjestelmien toimittaja Uponor hinnoitellaan pörssissä alle pohjoismaisen rakennussektorin.

Nordean mukaan Euroopan piristyneet rakennusmarkkinat tukevat Uponorin liiketoimintaa.

”Kysynnän piristyessä odotamme yhtiön Euroopan käyttöasteiden parantuvan ja tukevan korkeampaa kannattavuutta. Uponorin kasvu on viimeiset vuodet ollut vahvaa Atlantin toisella
puolella”, pankki toteaa. Muoviputket ovat nostaneet suosiotaan metalliputkien kustannuksella, sillä niiden asentaminen on selvästi kustannustehokkaampaa. Yhdessä matalampien materiaalikustannusten kanssa säästöt voivat olla hyvinkin merkittäviä suhteessa metalliputkiin, Nordea toteaa.

Lisäksi Uponorin osake hinnoitellaan alle verrokeiden.

Uponorin osakkeen arvostus on Nordean mukaan 10 prosentin alennuksella pohjoismaiseen rakennussektorin verrattuna. ”Odotamme seuraavan kolmen vuoden tuloskasvun ylittävän 10 %:n vuosikasvun ja näemme vahvan tuloskasvun parantumisen oikeuttavan jopa verrokkiryhmää korkeampaan arvostukseen.”

Eilisaamun päivityksessä Nordea toisti osta-suosituksen 20 euron tavoitehinnalla. Nordean kuluvan vuoden osakekohtaisella tulosennusteella laskettu p/e-kerroin on 18.

Kuudesta Uponoria seuraavasta analyytikosta kaksi antaa tällä hetkellä ostosuosituksen ja kaksi lisää-suosituksen. Yksi analyytikko suosittaa pitämään ja yksi vähentämään osaketta. Myyntisuosituksia ei ole.

Uponor osakekurssi osakkeet pörssi

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös