Osakeanalyysit

FIM nosti näiden kotimaisten pörssiyhtiöiden tulosennusteita kaksinumeroisin luvuin

Sijoituspalvelutalo FIM on nostanut erityisesti syklisten yhtiöiden osakekohtaisten tulosten ennusteita.

FIM on tarkastellut Suomen 55 suurimman yhtiön kuluvan vuoden osakekohtaisten tulosten ennuste-, tavoitehinta- ja suositusmuutoksia viimeisen kahden kuukauden ajalta.

Erinomaisesti sujuneen ensimmäisen kvartaalin tuloskauden jälkeen ennusteiden muutoksia on tehty enemmän ylöspäin kuin alaspäin, FIM toteaa aamukatsauksessaan.

Erityisesti sykliset yhtiöt ovat nyt hyvässä tulosvireessä. Niistä esimerkiksi SSAB, Outokumpu, UPM ja Ramirent raportoivat odotuksia vahvemmista tuloksista ja esimerkiksi Outotec puolestaan vahvasta tilauskehityksestä.

Ensimmäisen kvartaalin tuloskauden jälkeen FIM on laskenut tulosennusteita odotuksia heikompia tuloksia raportoineissa yhtiöissä, joita ovat esimerkiksi Stockmann, Kemira, Tikkurila ja Tokmanni.

Tavoitehintojen muutoksia FIM on tehnyt paljon, sillä peräti HEX-55 osakkeista peräti 76 prosentista tavoitehintaa nostettu ja vain 20 prosentista laskettu. Tavoitehintoja FIM on nostanut ennen kaikkea ensimmäisen kvartaalin tulosyllättäjissä eli eniten lähinnä syklisissä osakkeissa.

Tavoitehintoja FIM on puolestaan laskenut lähinnä defensiivisissä osakkeissa, kuten Amer Sportsissa, Oriolassa ja L&T:ssä. Suositusten muutoksia sijoituspalvelutalo on tehnyt tasaisesti sekä positiiviseen että negatiiviseen suuntaan.

Suurimmat osakekohtaisen tuloksen nostot

SSAB                                                18,7%

Outokumpu                                 13,6%

UPM-Kymmene                         13,4%

Ramirent                                       12,5%

Fiskars                                            11,6%

Kommentoi
Ylös
>