Oma talous

Matkasovellus Whim valittiin parhaaksi mobiilisovellukseksi

Eri liikkumismuodot käteväksi palvelukokonaisuudeksi yhdistävä matkasovellus Whim palkittiin vuoden 2017 parhaana mobiilisovelluksena SuomiAreena-tapahtumassa.

Helsinkiläisen kasvuyrityksen MaaS Globalin kehittämä Whim-matkasovellus palkittiin suurimman kansainvälisen potentiaalin omaavana palveluna.

Teleforum ry ja Ohjelmistoyrittäjät ry ovat järjestäneet valtakunnallisen Paras Mobiilipalvelu -kilpailun suomalaisyritysten mobiili-innovaatioille jo vuodesta 2012. Voittajat valittiin yleisöäänestyksen sekä elinkeinoelämän eri aloja edustavan tuomariston äänten perusteella. Kokeneen tuomariston puheenjohtajana toimi liikenne- ja viestintäministeri Anne Berner.

Whim voitti pääpalkinnon uraauurtavalla MaaS-konseptin toteutuksellaan. MaaS eli liikkuminen palveluna tarkoittaa kaikkien matkustusmuotojen tuomista yhteen palveluun.

Whim-matkasovelluksen avulla voi kiinteään kuukausihintaan käyttää sekä julkista liikennettä että tietyn määrän taksia ja vuokra-autoa. Palvelu mahdollistaa eri liikkumispalveluiden ostamisen samalta luukulta ja tarjoaa vaihtoehdon auton omistamiselle.

Tuomaristo ylisti MaaS Globalin käyttäjälähtöistä ja korkealaatuista palvelutuotantoa sekä painotti Whimin kaltaisten innovaatioiden merkitystä koko Suomen digiloikalle ja kansainväliselle kilpailukyvylle. Tuomariston mukaan Whim osoittaa, että Suomi on varteenotettava haastaja globaaleilla liikkumispalvelujen markkinoilla.

Whim -mobiilisovellus vapauttaa käyttäjänsä liikkumaan minne ja milloin tahansa, julkisilla kulkuvälineillä, taksilla, upouusilla autoilla ja monilla muilla vaihtoehdoilla. Whimin kuukausipaketti kattaa kaikki päivittäiset matkat, mutta sovelluksella voi ostaa myös matkan kerrallaan.

Whim on toistaiseksi saatavilla vain Helsingin seudulla mutta se laajenee vuoden 2017 lopulla Iso-Britannian West Midlandsiin ja Amsterdamin alueelle Hollantiin.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös