Oma talous

Maksuvinkit kesäkirppikselle

Kesä on tunnetusti erilaisten ulkoilmakirpputorien kulta-aikaa, ja moni meistä suuntaakin kesän tullen kirpputoreille heräteostosten himo silmissä kiiluen.

Käteinen on edelleen maksuvälineiden kuningas kirpputorien kaltaisissa paikoissa, mutta sen käyttöön liittyy aina omat hankaluutensa, niinpä korvaavat maksutavat ovat enemmän kuin tervetulleita. Tutustu maksuvinkkeihimme, jotka tekevät ostotapahtumasta helpon ja stressittömän sekä myyjälle että ostajalle. Bonuksena lisäksi pari säästövinkkiä tavaroiden myynnistä netotuille rahoille.

Mobiilimaksaminen on helppoa ja nopeaa

Raha vaihtaa omistajaa kesäkirppiksillä vauhdikkaasti, ja vaikka moni luottaakin perinteiseen käteiseen, viime vuosina yleistyneet mobiilimaksutavat ovat varteenotettava vaihtoehto käteisen korvaajaksi myös kesäkirppiksillä. Myyjän näkökulmasta käteisen käytön huono puoli on jatkuva stressi vaihtorahan riittävyydestä, ja ostajaa huolestuttaa, onko käteistä mukana sittenkään tarpeeksi. Lisäksi käteisen kanssa pitää olla varuillaan, ettei kukaan pitkäkyntinen onnistu nappaamaan rahoja mukaansa kassalippaasta tai taskusta.

Millaisia mobiilimaksusovelluksia sitten on olemassa? Löydä oma suosikkisi alla olevasta taulukosta! Huom: Kaikki esitellyt sovellukset siirtävät rahaa pelkän vastaanottajan puhelinnumeron perusteella, joten tilinumeroita ei kesken kirppistelyn tarvitse alkaa vaihtaa.

Mobiilimaksusovellukset vertailussa
SovellusKäyttöliittymäKuka voi siirtää rahaa?RahansiirtopalveluRahansiirron viiveMuuta
Danske Bank Mobile PayAndroid, iOS, WindowsKaikkien pankkien asiakkaatMobilePayDanske Bankin asiakkaiden välillä raha siirtyy viiveettä aina, muiden pankkien välillä siirto tapahtuu viiveettä arkisin ennen klo 16.30.Päivässä voi siirtää korkeintaan 100 €, pankkitunnuksilla tunnistautumalla raja on 500 €
OP PivoAndroid, iOS, WindowsKaikkien pankkien asiakkaatSiirto-sovellusSiirto-sovellusta käyttävien pankkien välillä viiveettä, muuten 1-2 pankkipäivääMaksuraja 500 € /päivä
S-Pankki S-MobiiliAndroid, iOS, WindowsS-Pankin asiakkaatSiirto-sovellusSiirto-sovellusta käyttävien pankkien välillä viiveettä, muuten 1-2 pankkipäivääPäivässä voi siirtää korkeintaan 20 000 €
Nordea SiirtoAndroid & iOSNordean asiakkaatSiirto-sovellusSiirto-sovellusta käyttävien pankkien välillä viiveettä, muuten 1-2 pankkipäivääYli 30 € ostokset vahvistettava tunnusluvulla, päivässä voi siirtää korkeintaan 1 700 €
Aktia WalletAndroid & iOSKaikkien pankkien asiakkaatAktia Wallet (liittyy tulevaisuudessa Siirto-sovellukseen)Siirtoja voi tehdä vain Aktia Walletista toiseen, joten siirto on viiveetön, mutta rahat eivät tule pankkitilille, vaan Aktia Wallet -sovellukseenRahat on siirrettävä sovellukseen etukäteen, siirto maksaa 0,50 €, jos siirrettävä summa alle 50 €.

Aktian Wallet eroaa muista sovelluksista siinä, että se ei ole suoraan yhteydessä pankkitiliin, vaan Walletiin täytyy siirtää rahaa etukäteen. Toisaalta etukäteen siirretty ostossaldo voi olla himoshoppailijalle vain hyvä asia, ettei kirppistely lähde aivan lapasesta.

Kätevimmältä maksusovellukselta kesäkirppareille vaikuttaa Pivo, sillä siinä on Siirto-ominaisuus, jolla voi siirtää rahaa viiveettä Osuuspankin, Nordean ja S-Pankin tilien välillä. Pivon etu on myös, että sillä rahaa voivat siirtää kaikkien pankkien asiakkaat. Lisäksi Pivo toimii sekä iOS-, Android- että Windows-puhelimissa 

Säästä tai sijoita voitot

Jos kauppa kävi kirpputorilla, ja rahaa kertyi myynnistä enemmän kuin pelkän kahvirahan verran, älä tuhlaa rahoja turhuuksiin, vaan harkitse niiden säästämistä tai sijoittamista! Vaikka satasen tai parin säästäminen voi tuntua jokseenkin turhalta, voi summasta olla odottamattoman paljon iloa jossakin vaiheessa.

Lisämotivaatiota säästämiseen saa asettamalla säästämiselle tavoitteen. Onko sinulla esimerkiksi riittävästi rahaa säästössä pahan päivän varalle? Jos hätärahasto ei kaipaa lisää varoja, rahat voi säästää vaikkapa lomamatkaan. Jos haluaa maksimoida säästöistä saadun hyödyn, kannattaa rahat laittaa hyväkorkoiselle säästötilille.

Julkaistu alun perin VertaaEnsin.fi blogissa.

Tiedoksi lukijoille: Artikkeli sisältää SalkunRakentajan markkinointikumppanin sivuille linkkejä, joiden perusteella SalkunRakentaja-sivusto voi saada korvauksia.

1 kommentti

1 kommentti

  1. Late

    12.7.2017 at 15:29

    OP-mobiili puuttuu, myöskin Siirron piirissä

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös