Arvo-osakkeet

Joko Finnairin osakekurssin huiput on nähty?

Finnair osakekurssi osakkeet pörssi lentoyhtio

Lentoyhtiön osakekurssi on noussut vuoden alusta jo 70 prosenttia. Onko nyt aika kotiuttaa voitot?

Aamulla julkaistussa Nordean Finnairin yhtiöanalyysissä pankki laski osakkeen suositusta tasolle pidä, kun se aiemmin oli osta. Miksi matkustajamääriään kasvattanut Finnair ei ole enää pankin suosiossa?

Suosituksen laskussa ei ole kyse yhtiön heikkoudesta vaan kovasta markkina-arvosta.

”Finnairin alkuvuosi on sujunut myönteisesti ja lentoyhtiön matkustajamäärät ovat kasvaneet selvästi. Ennustammekin yhtiön Q2‐liikevaihdon kasvaneen jopa 11 % vuodentakaisesta. Alkuvuoden vahva suoritus on näkynyt kuitenkin myös Finnairin osakkeessa, joka on tuottanut vuoden alusta peräti 70 %”, Nordea toteaa aamukatsauksessaan.

Lentoyhtiön osake on saanut tukea myös matalasta öljyn hinnasta sekä dollarin heikentymisestä, mikä pienentää yhtiön euromääräisiä kuluja.

Kasvupotentiaalia yhtiössä on edelleen mutta merkittävä valtio-omistus saattaa olla yhtiön kasvun riippakivi.

”Nostettujen tulosennusteiden myötä Finnairin osakkeen käypä arvo osakeanalyysissämme on 7 euroa, mutta mahdolliset yritysjärjestelyt ja Finnairin osallistuminen toimialan konsolidoitumiskehitykseen voisivat kirittää osaketta vielä selvästikin nykytasoltaan. Yritysjärjestelyt vaatisivat kuitenkin valtion enemmistöomistuksen (55,8 % osakkeista) keventämistä, mihin luonnollisesti liittyy huomattavaa poliittista epävarmuutta”, Nordea toteaa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös