Yritysuutiset

Tavaroiden markkinapaikka Nettivuokraus.com yhteistyöhön autojen vertausvuokrauspalvelun kanssa

Nettivuokraus.com on Suomen suurin vuokraustoimialan sivusto, johon on liittynyt mukaan myös autojen vertaisvuokrauspalvelu Shareit Blox Car.

NettiX-markkinapaikkoihin kuuluvalta Nettivuokraus.com-sivustolta löytyvät kaikki Nettiauton, Nettimoton, Nettiveneen, Nettikoneen, Nettimökin, Nettikaravaanin, Nettivaraosan sekä Nettimarkkinan vuokrailmoitukset. Viime vuoden lopulla avatusta Nettivuokraus.com-palvelusta löytyy jo 7 500 ilmoitusta yli 500:lta eri vuokraamolta.

”Kiinnostus tavaroiden vuokraamiseen ostamisen sijaan kasvaa. Perusteina vuokraamiselle toimii muun muassa satunnainen ja tilapäinen tarve, tilan ja rahan säästö, ekologisuus sekä mahdollisuus käyttää ja testata tavaroita ilman omistamiseen liittyvää vaivaa”, kertoo NettiX:n kehityspäällikkö Maria Christensen.

Shareit Blox Car täydentää Nettivuokraus.com-palvelun vuokralle tarjottujen autojen tarjontaa.

Nettivuokraus.com:n asiakkaat saavat Shareit Blox Car -palvelun kautta käyttöönsä varauskalenterin, viestijärjestelmän ja vuokrauskohtaiset vakuutukset. Shareit Blox Car toimii myös maksun välittäjänä vuokraajien ja vuokralle tarjoavien auton omistajien välillä.

Vuoden 2016 alussa aloittanut Shareit Blox Car -palvelu mahdollistaa ensimmäisenä Suomessa oman auton vuokraamisen luotettavalla tavalla ja varta vasten autojen vertaisvuokraamiseen tarkoitetuilla vakuutuksilla.

”Palvelumme tavoitteena on olla autojen Airbnb, jossa kuka tahansa voi ansaita vuokraamalla omaa autoaan, tai vuokrata auton naapuristaan omaan käyttöönsä. Blox Car -palvelu toimii maanlaajuisesti, ja autoja on vuokrattavissa yhteensä pian 300, joista lähes sata on koko ajan saatavilla.”, kertoo Shareit.global Oy:n toimitusjohtaja Paul Nyberg.

2 kommenttia
 • Varoitus! If ei korvaa Shareit vakuutuksesta! Shareit Blox Car palvelu ei korvaa tankista puuttuvaa bensiiniä! Autoni Audi A8 oli ensimmäistä ja viimeistä kertaa Shareit Blox Car vuokralla kesällä 2017. Maksoin oli Ifin laaja Shareit turva vakuutuksen. Auton vuokrasi virolaistaustainen nainen, mutta autoa käyttivät pääasiassa hänen miespuoliset tuttavansa. Kesken vuokra-ajan sain tekstiviestin, että auton avain oli hajonnut. Vaihto sovittiin läheiselle huoltamolle, jonne ilmestyi tuntematon virolainen mies. Alkuperäinen avain oli avattu, ja muutama sen osa tuli sen mukana. Myöhemmin erikoisliikkeessä todettiin, että avaimen signaalit toimivat, mutta ei enää minun autossani. Auto palautettiin myöhässä viereisen kerrostalon parkkialueelle, ja sain tekstiviestin, että se toinen avain oli auton renkaan päällä siellä. Autosta oli viety irto vetokoukku, taakkateline, pyöräteline, työkalut ja kaikki muukin mitä irtonaista oli. Takalasissa ollut tarra oli raaputettu pois, jolloin jotkin takalasin lämmityslangat oli rikottu ja radion toimivuus huonontunut. Holtittoman ajon takia pakoputkesta kuuluu outoa pörinää, jota ei ollut ennen. Takapenkin keskellä on outoja painaumia, jotka eivät oikene. Konepellin avauskahva on rikottu. Lisäksi tankista puuttui 70 litraa polttoainetta. Tein If vakuutusyhtiöön korvaushakemuksen, josta nyt tammikuussa 2018 puoli vuotta (!) hakemuksen tekemisen jälkeen tuli kielteinen päätös, mitään ei korvata! Pyysin aikaisemmin Shareit Blox Car -palvelua korvaamaan auton tankista puuttuneet 70 bensiinilitraa, mutta he eivät suostuneet sitä tekemään. Varokaa vuokraamasta autoanne Shareit Blox Car -palvelun kautta, riskit voivat toteutua rankasti kuten minun tapauksessani. Ja ylimääräinen 5 euroa vuorokaudelta maksamani If vakuutusyhtiön ”Shareit-Turva, johon kuuluu liikennevakuutuksen bonusturvan lisäksi myös kaskovakuutuksen bonus- ja omavastuuturva, petosturva sekä väärinkäytösturva ” ei korvaa mitään! Saati että tankista puuttuvaan polttoaineeseen tulisi korvaus Shareit Blox Car palvelulta.

 • Bernstein sanoo:

  Kiitos varoituksesta! Ja pahoittelut kurjasta kohtalosta, toki huonoa tuuriakin mukana.

  Itse vuokrasin jonkun aikaa Shareitin kautta eikä ongelmia itse vuokraamisessa. Jouduin kuitenkin vaihtamaan vakuutuksen OP-Pohjolasta Ifiin, koska OP rehellisesti kertoi, ettei siltä löydy vuokraustoimintaa kattavaa vakuutusta. Ifiltä löytyi, mutta kirjoittajan kokemukseen viitaten oli onni, ettei sitä tarvittu.

  ”Auton vuokrasi virolaistaustainen nainen…”

  -Minäkään en ole rasisti, fasisti enkä basisti, mutta…

  Sitä vaan, että kauppiaalla on kyllä oikeus olla myymättä tuotetta tai palvelua, mutta kieltäytymisen peruste on viisainta valehdella lakimiehen ehdottamin sanoin.

 • Ylös
  >