Oma talous

Kuntosalisopimus kannattaa lukea tarkkaan

Monet kuntokeskussopimukset ovat määräaikaisia ja sitovat jäsentä yleensä koko sopimuskaudeksi, muistuttaa Kilpailu- ja kuluttajavirasto.

Kuntosalisopimukset ovat usein määräaikaisia sopimuksia. Tällaisen sopimuksen voi purkaa kesken sopimuskauden vain poikkeuksellisesti.

Sopimus kannattaa lukea tarkkaan ja siinä kannattaa kiinnittää Kilpailu- ja kuluttajaviraston mukaan erityisesti huomiota maksu-, keskeytys- ja irtisanomissääntöihin.

Jollei kuntosaliharrastaja voi hyväksyä kuntokeskuksen sopimusehtoja, markkinoilta löytyy muita vaihtoehtoja. Useat kuntokeskukset tarjoavat nykyään sopimuksia ilman määräaikaisuutta.

Kuluttaja-asiamies valvoo kuntosalijäsenyyksien markkinoinnin ja sopimusehtojen lainmukaisuutta. Yksittäisessä riita-asiassa voi ottaa yhteyttä kuluttajaneuvontaan.

Määräaikaisen sopimuksen voi purkaa kesken sopimuskauden vain poikkeuksellisesti. Kilpailu- ja kuluttajaviraston mukaan kuntokeskuksen hyväksymiä perusteita pitäisi olla esimerkiksi pitkäaikainen sairaus, muutto, raskaus, asepalvelus tai työttömyys.

Kannattaa myös varmistaa, katkeaako määräaikainen sopimus automaattisesti, kun sopimusaika on kulunut loppuun. Jos sopimus muuttuu jatkuvaksi sopimukseksi, kannattaa selvittää, miten sopimuksen voi irtisanoa ja kuinka pitkä irtisanomisaika on.

Useimmat kuntosalisopimukset voi määräajan jälkeen irtisanoa milloin tahansa. Irtisanomisesta on tietenkin ilmoitettava erikseen kuntosalille.

Kuntosalikuntoilusta ja siihen liittyvistä maksuista voi monissa kuntokeskuksissa pitää taukoa esimerkiksi sairastumisen tai loukkaantumisen vuoksi. Yleensä kuntosalit haluavat nähdä lääkärintodistuksen ennen sopimuksen keskeyttämistä.

Lue lisää: Ohjeet kuntosalisopimuksen tarkistukseen, Kilpailu- ja kuluttajavirasto.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös