Makrotalous

Euroopan parlamentin päätös metsien käytöstä voitto Suomen metsätaloudelle

Metsäteollisuus ry kiittelee eilen tehtyä päätöstä hiilinielusta.

Euroopan parlamentti hyväksyi eilen äänestyksessään Suomen metsätaloudelle tärkeän muutosesityksen. Alkuperäinen europarlamentin ympäristövaliokunnan esitys olisi ollut Suomen metsäteollisuuden kannalta epäedullinen, sillä se olisi rajoittanut Suomen metsänkäyttöä.

Euroopan komission ja parlamentin ympäristövaliokunnan esitykset olisivat merkinneet, että jäsenvaltioiden metsävarojen pitäisi kasvaa yhtä vauhdikkaasti kuin lähimenneisyydessä.

Metsäteollisuus ry:n mukaan erityisesti Suomelle tämä lähestymistapa on epäoikeudenmukainen, sillä tuohon ajanjaksoon osuivat sekä lama että metsäteollisuuden rakennemuutoksen vuodet.

”Tämän vuoksi metsävaroja jäi käyttämättä epätavallisen paljon. Vastaavaa tilannetta ei tietenkään pidä asettaa tavoitteeksi tulevaisuuteen”, Metsäteollisuus ry kertoo tiedotteessaan.

Nielupolitiikka on monesta näkökulmasta Suomelle aivan keskeistä. Metsäteollisuus ry:n mukaan lisääntyvä puunkäyttö tarjoaa mahdollisuudet päästövähennyksiin, uusiutuvan energian lisäämiseen sekä vahvaan talouteen – eli kestävään kehitykseen.

”Parlamentissa ymmärrettiin lopulta, että Euroopalla on merkittävät metsävarat ja että ne ovat edelleen kasvussa. Tästä iso kiitos kuuluu suomalaisille europarlamentaarikoille, joista valtaosa äänesti oikein ja joista ilahduttavan moni otti suuren roolin ja vaikutti oikean näkemyksen syntymiseen”, sanoo Metsäteollisuus ry:n toimitusjohtaja Timo Jaatinen.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös