Osakesäästäjien aamupala

Espanjalaisyhtiöiden kurssinousu tuki Euroopan osakemarkkinoita viikon aluksi

Euroopassa käytiin viikon aluksi maanantaina osakekauppaa nousevin kurssein, kun keskeisistä osakeindekseistä Stoxx Europe 600 kohosi 0,19 % ja Euro Stoxx 50 sulkeutui 0,20 % plussalle.

Euroopan osakemarkkinoiden nousua tukivat espanjalaiset osakkeet (IBEX 35 +0,50 %), jotka kallistuivat satojen tuhansien ihmisten kokoonnuttua Barcelonassa vastustamaan Katalonian itsenäisyyshanketta.

Tiistaina Saksasta on saatu jo vientilukuja elokuulta. Maan vienti kasvoi peräti 3,1 % kuukausitasolla, ennusteen oltua 1,0 %. Saksan tuonti kohosi vastaavasti 1,2 %, ennusteen oltua 0,5 %. Luvut tukevat euroalueen taloutta ja osakemarkkinoita.

First North-markkinapaikalle listautuneella Titaniumilla vahva aloitus

Helsingin pörssi sulkeutui maanantaina plussalle, OMX Helsinki +0,51 %.

First North-markkinapaikalle listautuneen Titaniumin ensimmäinen kaupankäyntipäivä oli maanantaina. Yhtiön osake kallistui reippaasti päivän aikana merkintähinnasta 6,15 eurosta sulkeutuen 6,97 euroon.

FIMin analyysissa Helsingin pörssin yhtiöt tulevan Q3-raportin riskin suhteen

Varainhoitotalo FIM asetteli Helsingin pörssin yhtiöt (pl. pankit) kahdelle eri akselille (ks. kuvaaja) sen mukaan kuinka suuri riski yhtiöillä on pettymykseen kolmannen kvartaalin käyttökatteiden osalta. Kuvaajan pystyakseli kertoo, kuinka paljon markkinat odottavat yhtiöiden käyttökatteen (EBITDA) kasvavan vuodentakaisesta vertailukaudesta.

Vaaka-akselille yhtiöt ovat sitä vastoin asetettu sen mukaan, kuinka suuren osuuden markkinat odottavat yhtiöiden tekevän käyttökatetta vuoden kolmannella kvartaalilla koko vuoden käyttökatteesta vähennettynä viime vuoden vastaavalla osuudella (ns. kausiluontoisuuden muutos). Ensimmäinen mittari kertoo näin ollen yhtiöiden kasvuvauhdin ja toinen vastaavasti kolmannen kvartaalin odotukset käyttökatteen suhteen.

Kovinta käyttökatteen kasvua sitä vastoin ennustetaan Baswaren, Rauten, Glastonin ja Solteqin lisäksi muun muassa Outotecille, Ahlstrom-Munksjolle, Etteplanille, Konecranesille ja YIT:lle. Keskimäärin käyttökatteen vuosikasvun odotetaan olevan 7,3 %. Yhtiöistä riskisimmät kolmannen kvartaalin odotuksien suhteen ovat Basware, Sanoma, Solteq, Glaston, SRV, Raute, Tokmanni ja Tikkurila.

Yhteenvetona aiemmin esitetyistä kahdesta mittarista FIM toteaa, että yhtiöistä yhdeksällä on kohonnut riski tuottaa pettymys sijoittajille. Ne ovat Basware, Solteq, Glaston, Raute, Ahlstrom-Munkjo, Etteplan, Restamax, SRV ja Konecranes.

 

Osakesäästäjät on valtakunnallinen sijoittajien yhteisö, joka auttaa jäseniään ja yhteiskuntaa vaurastumaan järkevän taloudenpidon ja tuottavan säästämisen avulla.

Yhteisö tarjoaa sijoittajille lisäarvoa riippumattoman ja arvokkaan tiedon, sijoitusosaamisen ja rahanarvoisten etujen muodossa sekä toimii linkkinä sijoittajien ja sijoituskohteiden välillä. Yhteisön jäseneksi voit liittyä tästä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös