Oma talous

Huoneentaulu rohkaisee puhumaan raha-asioista ja asumisesta myönteiseen sävyyn

Puhu rahasta ja asumisesta -huoneentaulu on uusi Nuorisoasuntoliiton ja Takuusäätiön kehittämä työkalu.

Huoneentaulun tarkoituksena on yhdistysten mukaan helpottaa arjesta, asumisesta ja rahankäytöstä puhumista myönteiseen ja ratkaisukeskeiseen sävyyn.

Huoneentaulu sisältää hyvin konkreettisia kysymyksiä, kuten ”Mitkä ovat tulosi ja menosi? Mitkä ovat pakollisia menoja? Kirjaa ylös.”

”Puheeksiotto on tärkeää, sillä asumisen ja taloudenhallinnan haasteet voivat vaikuttaa merkittävästi nuoren työssä tai koulutuksessa käymiseen ja arjessa jaksamiseen. Nuorta on tärkeä kannustaa pohtimaan tulevaisuuden toiveita ja miten ne on mahdollista saavuttaa”, Takuusäätiö kertoo tiedotteessaan.

Huoneentaulusta on tehty kaksi versiota.

Nuorille suunnattu A3-kokoinen juliste auttaa herättämään ajatuksia arjesta, asumisesta ja taloudenhallinnasta – toiveita ja haaveita unohtamatta. Julisteen voi kiinnittää nuorten näkyville aulaan tai työhuoneeseen.

Ammattilaisten A4-kokoinen versio sisältää vinkkejä, kuinka asumisen ja taloudenhallinnan asiat voi ottaa esiin nuoren kanssa tavatessa. Siinä on myös toimintaohjeita, joilla voi auttaa nuorta ottamaan raha- ja asumisasiat haltuun. Tavoitteena on nuoren voimaannuttaminen, oman toimijuuden herättäminen ja arjessa pärjääminen.

Huoneentauluja on pilotoitu ja kehitetty yhdessä Ohjaamoiden ja NAL-paikallisyhdistysten kanssa.

Huoneentaulut voi tilata myös laatujulisteina suoraan NAL:sta (viestinta@nal.fi) sekä Takuusäätiöstä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös