Osakesäästäjien aamupala

Osakemarkkinoilla keskiviikkona voittojen kotiuttamista

Euroopan osakemarkkinat päätyivät keskiviikkona miinukselle, Stoxx Europe 600 -0,68 %. Kurssilaskua selitti sijoittajien voittojen kotiutukset ennen joulua markkinoiden kehityttyä vahvasti Trumpin verouudistuksen ansiosta. Yksittäisistä alueista Saksan DAX halpeni 1,11 % ja Lontoon FTSE 100 -0,25 %.

Kansainvälinen valuuttarahasto IMF alensi Iso-Britannian BKT:n kasvuennustetta kuluvan vuoden osalta 1,6 prosenttiin aiemmin arvioidusta 1,7 prosentista. Ensi vuoden kasvun IMF odottaa maassa olevan 1,5 %. Iso-Britannian talouskasvu on alkanut hidastumaan Brexit-päätöksen vuoksi, mikä on kiihdyttänyt punnan heikentymisen vuoksi maan inflaatiota. Myös yleinen liiketoimintaympäristön epävarmuuden lisääntyminen on alkanut näkymään niin yksityisessä kulutuksessa kuin investoinneissa.

Yhdysvalloissa pitkät korot jatkoivat noususuunnassa

Wall Street päätyi keskiviikkona niukasti miinukselle, S&P 500 -0,08 %. Yksittäisistä sektoreista energia kallistui peräti noin 1,4 %.

USA:n verouudistus läpäisi keskiviikkona myös edustajainhuoneen uusintaäänestyksen. Maan 10 vuoden valtionlainan tuottotaso kohosi päivän aikana korkeimmalle tasolle sitten viime vuoden maaliskuun. Pitkien korkojen nousu kertoo inflaatio-odotusten kasvusta Trumpin verouudistuksen myötä. Torstaiaamuna USA:n 10 vuoden valtionlainan tuotto on noin tasolla 2,49 %.

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös