Yritysuutiset

Kotimainen Bitcoin-välittäjä Prasos keräsi ennätyksellisen joukkorahoituspotin

Prasos Bitcoin kryptovaluutta

Kierrokset kryptovaluutta bitcoinin ympärillä käyvät kuumana myös Suomessa. Tästä yhtenä osoituksena on bitcoin-välittäjän ennätyksellisen suuri rahoituskierros Invesdorin joukkorahoituskampanjassa.

Jyväskyläläinen Prasos haki rahaa laajentumiseen Euroopassa sekä kryptovaluuttoihin perustuvien sijoitustuotteiden kehittämiseen perinteisille sijoittajille.

Yhtiön rahoituskierros osui kreivin aikaan.

Bitcoin-huuma käy kovilla kierroksilla Suomessakin. Rahoituskierroksesta tuli siten Invesdor-alustan historian suurin listaamattoman yrityksen rahoituskierros, Invesdor kertoo tiedotteessaan.

Prasosin osakeanti käynnistettiin Invesdor-alustalla marraskuun 9. päivänä ja yhtiö saavutti ensimmäisen miljoonan joulukuun alussa. Investointitahti kiihtyi ja kierroksen viimeinen miljoona investoitiin vain kuuden päivän aikana, kun viime hetkeen sijoituksensa jättäneet sijoittajat pelkäsivät kierroksen umpeutuvan.

Osakeanti saavutti 2,5 miljoonan euron enimmäismäärän 23. joulukuuta, eli 12 päivää ennen virallista sulkemispäivää.

”Meillä on erittäin positiivinen näkemys alan tulevaisuudesta ja oletimme, että kierros tulee menestymään. Osakeantimme vastaanotto ylitti kuitenkin kaikki odotuksemme. Olemme erittäin tyytyväisiä tulokseen ja kiitollisia luottamuksesta, jonka sijoittajat ovat meihin laittaneet. Yrityksellämme on haastava työ edessään ja tämä pääoman korotus auttaa meitä saavuttamaan paremmat tulokset nopeammin”, Prasosin toimitusjohtaja Henry Brade kommentoi.

Rahoituskierroksessa Prasos tarjosi sijoittajille 15 prosentin omistusosuutta yrityksestä ja sai yli 1000 uutta osakkeenomistajaa Suomesta ja ulkomailta.

Seuraavien vuosien aikana yhtiö aikoo investoida laajentumiseen Euroopassa, tutkia mahdollisia yritysostoja kohdemarkkinoilla ja jatkokehittää vaihtopalvelujaan laskeakseen perinteisten sijoittajien kynnystä tulla markkinoille.

Prasosin visio on kunnianhimoinen ja yritys aikoo myös olla mukana kehittämässä kryptovaluuttoihin perustuvaa sijoitusrahastoa.

”Yleinen kiinnostus kryptovaluuttoihin on lisääntynyt merkittävästi, mutta nykyiset palvelut eivät ole kovin käyttäjäystävällisiä”, Brade lisää.

Braden mukaan ala on monimutkainen erityisesti niille sijoittajille, joilla ei ole teknologiatuntemusta.

”Perinteisen investointituotteen kehittäminen, joka yhdistää kryptovaluuttamarkkinan ja tietämyksemme eri teknologioista, on erittäin mielenkiintoinen projekti ja sille on selkeä kysyntä”, Brade toteaa.

Yhtiön tavoitteet ovat korkealla myös rahoituksen hankkimisessa. Prasos arvioi seuraavaksi mahdolliseksi askeleekseen listautumisen Nasdaq First North -markkinapaikalle.

Prasoksen liikevaihto syntyy pääosin vaihtokomissioista. Yhtiön vuoden 2015 liikevaihto oli 340 000 euroa ja vuonna 2016 jo 822 000 euroa.

Vuodessa kasvua on siis peräti 142 prosenttia. Prasoksen kasvu on pääosin tullut kotimaan markkinoilta, mutta Euroopan kasvu on jo alkanut Coinmotion-sijoitusalustan kautta.

Coinmotion​ ​-​ ​SalkunRakentaja ​-​ ​yhteistyötarjous!

Coinmotionin​ ​kautta​ ​voit​ ​ostaa, myydä​ ​ja​ ​säilyttää​ ​bitcoineja​ ​turvallisesti.​ Avaa​ ​tili​ ​Coinmotion-palveluun.​ ​Käyttämällä​ ​alennuskoodia​ ​SRFI17X,​ ​saat​ ​1% treidauskulut​ ​ensimmäiselle​ ​kuukaudelle​ ​(50%​ ​alennus).

 

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös