Yritysuutiset

Nokia ylitti tulosennusteet, mutta odottaa verkkoliiketoiminnan supistuvan

Nordean mukaan varovaiseksi jäänyt vuoden 2018 tulosohjeistus ja verkkoyksikön pettymys tuovat painetta Nokian tulosennusteisiin.

Teknologiayhtiön viime vuoden viimeisen neljänneksen oikaistu liiketulos oli 1 004 miljoonaa euroa, kun tietopalvelu Factsetin mukaan analyytikoiden konsensusennuste oli keskimäärin 894 miljoonaa euroa. Vuosi sitten liikevoitto oli 940 miljoonaa euroa. Tosin analyytikoiden ennusteissa oli suurta hajontaa.

Nokia arvioi näkymiään varovaisesti. Koko vuonna 2018 Nokia tavoittelee 0,23 euron ja 0,27 euron välillä olevaa laimennettua ei-IFRS-osakekohtaista tulosta, ja koko vuonna 2020 Nokia tavoittelee 0,37 euron ja 0,42 euron välillä olevaa laimennettua ei-IFRS osakekohtaista tulosta.

Analyytikot ovat ennustaneet tälle vuodelle noin 0,28 euron osakekohtaista tulosta. Viime vuonna oikaistu osakekohtainen tulos oli 0,33 euroa.

“Odotamme verkkoliiketoiminnan markkinan supistuvan jälleen vuonna 2018, vaikkakin aiemmin arvioimaamme hieman hitaammin ottaen huomioon varhaiset merkit olosuhteiden parantumisesta PohjoisAmerikassa. Vuosina 2019 ja 2020 arvioimme markkinaolosuhteiden parantuvan selvästi laajojen 5Gverkkorakennushankkeiden ansiosta”, Nokian toimitusjohtaja Rajeev Suri toteaa.

Nokialle keskeisen verkkoyksikön kannattavuus jäi selvästi odotuksista, arvioi Nordea aamukatsauksessaan.

“Verkkoyksikön liikevoittomarginaali oli 11,1 %, kun konsensusennuste povasi 12,1 %:n kannattavuutta. Kuluvalle vuodelle Nokia antoi ennakoitua varovaisemman tulosohjeistuksen niin verkkoyksikölle kuin koko konsernille.”

Valopilkkuna voi Nordean mukaan kuitenkin pitää sitä, että yhtiö loivensi aiempaa arviotaan verkkomarkkinoiden supistumistahdista. Tulosjulkistuksen myönteistä antia oli myös Huawei‐sopimuksen arvo. Sopimus vaikuttaa tuottavan Nokialle yli kaksinkertaisesti konsensusodotuksiin verrattuna, Nordea toteaa.

Nokian hallitus ehdottaa odotetusti 0,19 euron osakekohtaista osinkoa, mikä on 2 senttiä viime vuotta enemmän. Nokian hallitus on sitoutunut ehdottamaan kasvavaa osinkoa myös vuodelta 2018.

Myös sijoituspalvelutalo FIM oli pettynyt Nokian ohjeistukseen.

Inderesin Nokia-analyytikko Mikael Rautanen kommentoi Nokian Q4-tuloksen ensivaikutelmaa, sekä “mystisiä” tavoitteita vuosille 2018 ja 2020.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös