Oma talous

Tässä suomalaisten suosituin rantalomakohde

Puolan Rivierana tunnettu Gdanskin alue on noussut suomalaisten suosituimmaksi rantalomakohteeksi, kertoo nettimatkatoimisto ebookers.

Suomen johtavan nettimatkatoimiston ebookersin tammi-helmikuun myynnissä Gdansk nousi nyt ensimmäistä kertaa ohi Aurinkorannikon eli Andaluciassa sijaitsevan Costa del Sol:n alueen Suomen myydyimpänä rantalomakohteena. Gdanskiin myytiin tammi-helmikuussa 17 prosenttia enemmän lento ja hotelli -paketteja kuin Costa del Sol:iin. Vuotta aikaisemmin Aurinkorannikolle myytiin samana ajankohtana 77 prosenttia enemmän lento ja hotelli -paketteja kuin Gdanskiin.

Gdanskin ykkössija ebookersin suosituimpana rantalomakohteena tulee samaan aikaan, kun suosituimpien rantalomakohteiden kokonaismyynti on kasvussa. Aurinkorannikolle myytiin vuoden 2018 tammi-helmikuussa 19 prosenttia enemmän lento ja hotelli -paketteja kuin vuotta aikaisemmin. Gdanskiin suomalaiset varasivat ebookersilta jopa 146 prosenttia enemmän lento ja hotelli -paketteja kuin vuotta aikaisemmin.

Ebookersin markkinointipäällikön Leif Neuvosen mukaan Gdanskin suosiota selittänee kohteen edullisuus ja hyvät yhteydet.

”Gdanskissa saa rahalle paljon vastinetta. Neljän yön loman neljän tähden hotellissa lentoineen saa usein noin kolmella sadalla eurolla per henkilö”, sanoo Neuvonen.

Neuvosen mukaan suorat lennot Helsingistä ja Turusta vievät kohteeseen nopeasti, noin parissa tunnissa”, Neuvonen jatkaa.

Puolan Riviera on oikeastaan yhdistelmä useita kaupunkeja ja kohteita, joihin pääsee helposti Gdanskista käsin. Gdanskin välittömässä läheisyydessä sijaitseva noin 50 000 asukkaan kylpyläkaupunki Sopot on alueen tunnetuin rantakohde, jonka pitkiä hiekkarantoja reunustavat lukuisat ravintolat ja baarit. Vajaan puolen miljoonan asukkaan Gdanskissa on paljon historiaa ja kulttuuritarjontaa, kun taas noin Tampereen kokoinen moderni Gdynia on omalla tavallaan kiinnostava. Nämä kolme kaupunkia sijaitsevat niin lähellä toisiaan, ettei niiden rajoja ylittäessä kaupunkien vaihtumista toiseen tahdo edes kunnolla havaita.

Parin tunnin junamatkan päässä Gdanskista on lisäksi useita muitakin upeita rantakohteita. Tällainen on esimerkiksi Slowinskin kansallispuiston ympäröimä Leba ja sen hienot hiekkadyynit.

Rantalomakohteiden top 10

Gdansk
Costa del Sol
Nizza
Kanariansaaret
Mallorca
Dubrovnik
Rodos
Split
Venetsia
Alanya

Lähde: ebookers (*tammi-helmikuu 2018 lento ja hotelli -pakettien varaukset)

Kommentoi
Ylös
>