Oma talous

13 asiaa, joita henkisesti vahva ihminen ei tee

Henkinen vahvuus ei yleensä näy siinä, mitä teet, vaan enemmänkin siitä, mitä et tee. Lue lista 13 asiasta, joita henkisesti vahva ihminen ei tee.

Amy Morin esittää kirjassaan ”13 Things Mentally Strong People Don’t Do” kolmiosaisen lähestymistavan henkiseen vahvuuteen. Tämän mukaan henkinen vahvuus koostuu kyvystä valvoa ajatuksia, käyttäytymistä sekä tunteita.

Business Insider tuo ilmi 13 asiaa, joita henkisesti vahva ihminen ei tee, pohjautuen Morinin kirjaan.

1. Ei tuhlaa aikaa itsesääliin

Itsesäälissä kieriskely on ajanhukkaa ja se luo negatiivisia tunteita, jotka vaikeuttaa elämää ja ihmissuhteita. Morinin vastalääke itsesäälille on kiitollisuus.

2. Ei anna muiden kontrolloida heidän elämää

Henkisesti vahva ihminen ei anna muiden kontrolloida heidän elämää. He puolustavat itseään ja ymmärtävät, miten tärkeää on tarvittaessa vetää rajoja. Sinä määrittelet menestyksesi ja itsearvostuksesi.

3. Ei pelkää muutosta

Muutosten tekeminen elämässä voi olla pelottavaa, mutta muutokset edistää henkistä kasvua. Morin neuvoo, ”mitä kauemmin viivyttelet, sitä vaikeampaa muutosten tekemisestä tulee”.

4. Ei keskity asioihin, joita he ei voi muuttaa

Emme voi kontrolloida kaikkia muuttuvia osia elämässä, tämä on fakta. Kuitenkin tunne siitä, että voimme kontrolloida kaikkea, voi tuoda turvan tunteita. Morin kertoo, että tämä voi olla piilevä merkki ahdistuksesta. Sen sijaan, että keskittyisimme ahdistuksen hallintaan, yritämme epätoivoisesti hallita kaikkea ympärillämme.

Unohda asiat, joita et voi hallita. Tämä vähentää stressiä, tekee sinusta onnellisemman ja voit luoda parempia ihmissuhteita sekä menestyä paremmin elämässä.

5. Ei huolehdi muiden miellyttämisestä

Jos yritämme epätoivoisesti miellyttää kaikkia muita ihmisiä, voimme antautua manipuloitavaksi. Yritä elää sen ajatuksen kanssa, että et voi miellyttää kaikkia. Olet tämän ansiosta henkisesti vahvempi ja itsevarmempi ihminen.

6. Ei pelkää ottaa laskelmoituja riskejä

Morinin mukaan ihmiset pelkäävät usein ottaa riskejä. Olivatpa ne sitten taloudellisia, emotionaalisia, sosiaalisia tai liiketoimintaan liittyviä riskejä. Opettele laskelmoimaan riskejä paremmin ja kysy itseltäsi seuraavia kysymyksiä: mitä hyödyn tästä, mitä kuluja tästä syntyy, mitkä ovat vaihtoehtoiset ratkaisut ja auttaako tämä minua saavuttamaan tavoitteeni?

7. Ei murehdi menneisyyttä

Menneisyyttä ei pysty muuttamaan ja sen murehtiminen ei ratkaise mitään. Morinin mukaan menneisyydessä märehtiminen voi johtaa pahimmillaan masennukseen.

8. Ei toista samoja virheitä

Virheen tapahtuessa on tärkeää tutkia, mikä meni pieleen, mutta päätä ei kannata hakata seinään. Selvitä, mitä olisit voinut tehdä paremmin ja ennakoi, miten voit välttää virheen toistumisen seuraavalla kerralla.

9. Ei kadehdi muiden menestystä

Jos keskityt muiden ihmisten menestykseen, et huomio tarpeeksi omaa elämääsi ja menestystä. Voi olla, ettet huomaa omia kykyjäsi, lahjoja ja hyviä suorituksia, jos vertaat itseäsi jatkuvasti muihin ihmisiin.

10. Ei lannistu ensimmäisestä takaiskusta

Virheistä voi oppia ja niiden tekeminen on tarpeellista. Se, että kohtaat epäonnistumiset ja et lannistu niistä, tekee sinusta henkisesti vahvemman ihmisen.

11. Ei pelkää viettää aikaa yksin

Morinin mukaan yksinolo lisää tuottavuutta, empatiakykyä, luovuutta, palautumista ja se tekee hyvää mielenterveydelle.

12. Ei koe, että maailma on hänelle jotakin velkaa

”Elämän ei ole tarkoitus olla aina oikeudenmukaista”, kirjoittaa Morin. Jotkut ihmiset kokevat enemmän onnea ja menestystä – se on elämää. Jos olet saanut huonot lähtökohdat ja ajattelet, että maailma on sinulle jotain velkaa, tulet pettymään.

13. Ei odota välittömiä tuloksia

Morin korostaa, että menestys ei tapahdu yhdessä yössä. Henkisesti heikot ihmiset ovat usein kärsimättömiä ja he aliarvioivat, kuinka kauan muutos ja menestyksen saavuttaminen voi kestää. Pidä katseesi tavoitteessa ja tee sinnikkäästi töitä unelmiesi eteen.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös