Kasvuosakkeet

Tässäkö Netflixin uusi työntekijä?

Barack Obama etsii kanavaa, jonka kautta tavoittaa suuret massat.

Yhdysvaltojen entinen presidentti Barack Obama ja hänen vaimonsa Michelle Obama ovat neuvottelemassa Netflixin kanssa oman tv-ohjelman tuottamisesta, kertoo New York Times. Ohjelma näkyisi vain Netflixissä ja yksityiskohdat ovat vielä auki.

Obaman tarkoituksena ei ole kuitenkaan ohjelmansa kautta vastata Donald Trumpin kritiikkiin, vaan kertoa inspiroivia tarinoita.

Netflixin kautta Obama saisi itselleen kanavan suurten massojen tavoittamiseen, Obamaa seuraa Twitterissä 101 miljoonaa ihmistä ja hänen Facebook sivullaan on 55 miljoonaa tykkääjää.

Barack Obaman aiheita on arveltu olevan terveydenhuolto, äänioikeudet, maahanmuutto, ulkopolitiikka ja ilmastonmuutos. Michelle Obaman aiheita voivat olla esimerkiksi ravinnon merkitys.

Vielä ei tiedetä mitä Netflix olisi Obaman lähetyksestä maksamassa, mutta ihan ilmaista se ei tule olemaan, sillä myös Apple ja Amazon ovat ilmoittaneet olevansa kiinnostuneita Obaman tuottamasta sisällöstä.

Yhdysvaltojen entiselle presidenttiparille on muutenkin maksettu hyviä korvauksia. Heidän muistelmistaan ollaan maksamassa 60 miljoonaa dollaria ja Obaman pitämistä puheista maksetaan satoja tuhansia dollareita.

Netflix panostaa aikoo panostaa omaan tuotantoon tänä vuonna 8 miljardia dollaria ja markkinointiin 2 miljardia dollaria. Obaman tapaus osoittaa, että Netflixin suuresta koosta voi olla myös itsessään hyötyä. Barack Obama ei halua pelkkää rahaa, vaan myös kanavan jonka kautta tavoittaa suuren määrän ihmisiä. Netflixin 118 miljoonaa tilaajaa ovat massojen tavoittamiseen varsin houkutteleva lähtökohta.

Netflixin osakekurssi on ollut viime aikoina kovassa nousukiidossa ja kurssi on vuodessa yli kaksinkertaistunut.

Netflix, osakekurssi nousee

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös