Yritysuutiset

Lentoyhtiö Norwegianin osake nousi korkeuksiin

Halpalentoyhtiön osake teki huikean pompun sen jälkeen, kun useita lentoyhtiötä omistava IAG osti norjalaisyhtiöstä siivun.

Useita lentoyhtiöitä omistava International Airlines Group IAG kertoi ostaneensa norjalaisesta Norwegian-lehtoyhtiöstä 4,61 prosentin siivuun.

Oleellista British Airwaysin omistaman IAG:n ilmoituksessa oli se, että vähemmistöosuuden ostolla IAG haluaa pitää mahdollisena, että se ostaisi koko Norwegianin.

Norwegian kertoi Reutersille, ettei mitään keskusteluja ole käyty, eikä yhtiöllä ollut tietoa IAG:n aikeista ennen tätä päivää. Norwegianin omistus on ollut monen muunkin lentoyhtiön tähtäimessä, mutta yhtiön pääomistajat eivät toistaiseksi ole suostuneet luopumaan yhtiöstä.

Uutistoimisto Bloombergin mukaan taustalla on IAG:n pyrkimys kasvattaa markkinaosuuttaan kiihtyvässä kilpailussa halpalentoyhtiöitä vastaan.

Norwegian on Finnairin ohella merkittävä lentoyhtiö Suomessa. Se Helsingistä useisiin kohteisiin ja sillä on useita vuoroa esimerkiksi kotimaan vilkkaimmalla Helsinki-Oulu –reitillä. Norwegian on maailman kuudenneksi suurin halpalentoyhtiö, joka kuljetti vuonna 2017 yli 33 miljoonaa matkustajaa. Yhtiön palveluksessa työskentelee noin 9 000 henkilöä.

Norwegianin osake nousi IAG:n toimien johdosta peräti yli 47 prosenttia eilen. Myös esimerkiksi Finnair nousi 4,9 prosenttia ja SAS nousi 8,5 prosenttia.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös