Yritysuutiset

Lentoyhtiö Norwegianin osake nousi korkeuksiin

Norwegian halpalentoyhtiö lentoyhtiö osake osakekurssi

Useita lentoyhtiöitä omistava International Airlines Group IAG kertoi ostaneensa norjalaisesta Norwegian-lehtoyhtiöstä 4,61 prosentin siivuun.

Oleellista British Airwaysin omistaman IAG:n ilmoituksessa oli se, että vähemmistöosuuden ostolla IAG haluaa pitää mahdollisena, että se ostaisi koko Norwegianin.

Norwegian kertoi Reutersille, ettei mitään keskusteluja ole käyty, eikä yhtiöllä ollut tietoa IAG:n aikeista ennen tätä päivää. Norwegianin omistus on ollut monen muunkin lentoyhtiön tähtäimessä, mutta yhtiön pääomistajat eivät toistaiseksi ole suostuneet luopumaan yhtiöstä.

Uutistoimisto Bloombergin mukaan taustalla on IAG:n pyrkimys kasvattaa markkinaosuuttaan kiihtyvässä kilpailussa halpalentoyhtiöitä vastaan.

Norwegian on Finnairin ohella merkittävä lentoyhtiö Suomessa. Se Helsingistä useisiin kohteisiin ja sillä on useita vuoroa esimerkiksi kotimaan vilkkaimmalla Helsinki-Oulu –reitillä. Norwegian on maailman kuudenneksi suurin halpalentoyhtiö, joka kuljetti vuonna 2017 yli 33 miljoonaa matkustajaa. Yhtiön palveluksessa työskentelee noin 9 000 henkilöä.

Norwegianin osake nousi IAG:n toimien johdosta peräti yli 47 prosenttia eilen. Myös esimerkiksi Finnair nousi 4,9 prosenttia ja SAS nousi 8,5 prosenttia.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös