Yritysuutiset

Lentoyhtiö Norwegianin osake nousi korkeuksiin

Norwegian halpalentoyhtiö lentoyhtiö osake osakekurssi

Useita lentoyhtiöitä omistava International Airlines Group IAG kertoi ostaneensa norjalaisesta Norwegian-lehtoyhtiöstä 4,61 prosentin siivuun.

Oleellista British Airwaysin omistaman IAG:n ilmoituksessa oli se, että vähemmistöosuuden ostolla IAG haluaa pitää mahdollisena, että se ostaisi koko Norwegianin.

Norwegian kertoi Reutersille, ettei mitään keskusteluja ole käyty, eikä yhtiöllä ollut tietoa IAG:n aikeista ennen tätä päivää. Norwegianin omistus on ollut monen muunkin lentoyhtiön tähtäimessä, mutta yhtiön pääomistajat eivät toistaiseksi ole suostuneet luopumaan yhtiöstä.

Uutistoimisto Bloombergin mukaan taustalla on IAG:n pyrkimys kasvattaa markkinaosuuttaan kiihtyvässä kilpailussa halpalentoyhtiöitä vastaan.

Norwegian on Finnairin ohella merkittävä lentoyhtiö Suomessa. Se Helsingistä useisiin kohteisiin ja sillä on useita vuoroa esimerkiksi kotimaan vilkkaimmalla Helsinki-Oulu –reitillä. Norwegian on maailman kuudenneksi suurin halpalentoyhtiö, joka kuljetti vuonna 2017 yli 33 miljoonaa matkustajaa. Yhtiön palveluksessa työskentelee noin 9 000 henkilöä.

Norwegianin osake nousi IAG:n toimien johdosta peräti yli 47 prosenttia eilen. Myös esimerkiksi Finnair nousi 4,9 prosenttia ja SAS nousi 8,5 prosenttia.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös