Sijoitusuutiset

Sijoittajat kaipaavat riippumatonta sijoitusneuvontaa

Osakesäästäjien Keskusliiton teetti jäsenilleen sijoituspalveluja käsittelevän kyselyn, johon vastasi yli 2400 liiton jäsentä.

Kyselyyn vastanneista noin puolet ajattelee, että neuvontapalveluita puuttuu erityisesti aloittelevilta sijoittajilta sekä henkilöiltä, joilla ei ole kovin paljon varoja sijoitettavaksi. Runsas neljännes vastaajista kaipaa verotukseen liittyvää huolenpitoa, esimerkiksi muistutuksia sijoitustappioiden vähentämisestä.

Vahvimmin kyselyssä nousee esille toive puolueettomasta sijoitusneuvonnasta.

Runsas neljännes vastaajista nostaa sen neuvonnan kolmen merkittävimmän puutteen joukkoon. Lisäksi 40 prosenttia vastaajista ostaisi puolueetonta sijoitusneuvontaa, jos sitä olisi tarjolla. Selvitys ei kuitenkaan kerro, minkä verran tai millä perusteella sijoittajat olisivat valmiit maksamaan riippumattomasta sijoitusneuvonnasta.

Myös sijoitusneuvonnan laadussa on toivomisen varaa, sillä kyselyyn vastanneet antoivat sijoitusneuvonnan laadulle pisteet välttävän ja tyydyttävän välimaastoon.

Suurimmaksi sijoitusneuvonnan ongelmaksi nousee palveluntarjoajien puolueellisuus. Kyselyssä oli arvioitavana oli kymmenen ominaisuutta, ja kaikkein vähiten laatupisteitä kertyi, kun asiakkaat arvioivat neuvojien kykyä asettaa asiakkaan etu ykköseksi.

SalkunRakentajan yhteistyökumppanin, Osakesäästäjien jäsenyys tarjoaa runsaasti rahanarvoisia etuja sekä tietoa sijoittamisesta ja säästämisestä. Lue lisää tästä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös