Sijoitusideat

OP nosti kaikkien kotimaisten metsäyhtiöiden osakkeiden tavoitehintoja

OP nosti Metsä Boardin, UMP-Kymmenen ja Stora Enson tavoitehintoja ja tulosennusteita.

Helsingin pörssin kotimaisten metsäyhtiöiden tavoitehintojen nostot ovat seurausta vuoden 2018 jälkimmäisen vuosipuoliskon ja erityisesti vuoden 2019 tulosennusteiden nostosta, pankki toteaa aamukatsauksessaan.

Tuloskehitystä tukee otollinen markkinatilanne.

“Päivitetyn arviomme mukaan sellun markkinatilanne jatkuu suosiollisena vähintään seuraavan 18 kuukauden ajan, tukien sellun hintakehitystä ja mahdollistaen suotuisan kysyntäympäristön lisäksi aiemmin arvioimaamme suurempia hinnankorotuksia kuluttaja- ja teollisuuspakkauksissa ja paino- ja kirjoituspapereissa”, OP toteaa.

OPn näkemys sellumarkkinoiden vahvan markkinatilanteen jatkumisesta perustuu uuden tuotantokapasiteetin vähäiseen määrään, sellun keskeisten loppukäyttösektoreiden hyvään markkinatilanteeseen ja Kiinan kuitumarkkinoiden sopeutumiseen kiristyneisiin ympäristösäädöksiin.

Pankin vuoden 2019 tulosennusteilla Metsä Boardille nousee 17 prosentilla, Stora Ensolle 17 prosentilla ja UPM-Kymmenelle 11 prosentilla. OPn päivitetyt tulosennusteet ovat konsensusennusteita korkeampia. Lopputuotteiden vahva hintakehitys johtaa konsensusennusteiden skaalautumiseen ylöspäin, pankki uskoo.

OPn ennustama tuloskasvu ja korkea todennäköisyys positiiviselle lähikuukausien tulosennustekehitykselle yhdistettynä viimeaikaiseen sektorin yritysjärjestelyaktiviteetin vilkastumiseen puoltavat pankin mielestä ensi vuoden tulosennusteiden käyttöä tavoitehintojen määrittelyssä.

Pankin päivitetyt suositukset ja tavoitehinnat metsäyhtiöille:

Yhtiö Suositus Tavoite-hinta Osake-kurssi 29.6. Erotus %
Metsä Board Lisää 11,0 9,69 14 %
UPM-Kymmene Pidä 31,5 30,62 3 %
Stora Enso Osta 20,0 16,95 18 %
Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on sijoittamiseen ja raha-asioihin keskittyvä verkkojulkaisu. Sivusto sisältää sijoittamiseen, talouteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:


< !—ReadPeak peruskoodi -->
< !—Improve Media -->

Copyright © 2019 Salkkumedia Oy

Ylös