Talouden trendit

EK: Kiistely irtisanomissuojasta johtanut vakaviin työrauhahäiriöihin

Elinkeinoelämän keskusliiton mielestä hallituksen ja ammattiliittojen kiistely irtisanomisuudistuksesta on vievässä Suomea erittäin haavoittuvaan tilanteeseen.

Hallituksen kaavailut muuttaa pienten yritysten työtekijöiden irtisanomissuojaa on johtanut vakaviin työrauhahäiriöihin, jotka tulevat lisääntymään ensi viikon keskiviikkona, valittelee Elinkeinoelämän keskusliitto tiedotteessaan.

Liitto vetoaa kiistan molempiin osapuoliin eli hallitukseen ja palkansaajajärjestöihin, että ne nopeasti löytävät asiassa ratkaisun.

Teollisuusliitto, Sähköliitto ja Pro ilmoittivat perjantaina ensi viikolla järjestettävistä lakoista. Palvelualojen ammattiliitto PAM ilmoitti perjantaina poliittisista työtaistelutoimenpiteistä. Liitto aloittaa keskiviikkona 3.10. työtaistelutoimet vastustaakseen Sipilän hallituksen aikeita heikentää irtisanomissuojaa.

PAM:n poliittinen lakko toteutetaan toteutetaan vuorokauden mittaisena työnseisauksena 94 toimipaikassa eri puolilla Suomea. Teollisuusliiton lakko koskee 150 toimipistettä liiton toimialoilla ympäri maata. Työnseisauksen piirissä on noin 22 000 työntekijää

Irtisanomisuudistuksen merkitys ei ole EK:n mielestä missään suhteessa jatkuvien ja lisääntyvien lakkojen sekä muiden työtaisteluiden kielteisiin vaikutuksiin maamme taloudelle ja suomalaisten työpaikoille.

“Tilanteen nyt kärjistyttyä maan ja suomalaisten kannalta erittäin haavoittuvaan tilanteeseen on vedottava maan hallitukseen ja ay-liikkeeseen. Teillä on kaikki tieto siitä, miten lakot ja sitä kautta aiheutettavat vahingot syyttömälle kolmannelle osapuolelle eli mm. vientiteollisuudelle voidaan välttää. Tämä on tahdosta kiinni”, johtaja Ilkka Oksala toteaa.

EK painottaa, että viime talven toimialakohtainen työehtosopimuskierros ja sitä edeltänyt Kiky-sopimus ovat erinomaisia osoituksia siitä, että Suomessa kyetään yhdessä sopien vahvistamaan suomalaisen työn kilpailukykyä ja siten luomaan hyvät edellytykset uusien työpaikkojen syntymiselle. Nyt nämä saavutukset vaarantuvat tämän kiistelyn seurauksena.

2 kommenttia

2 kommenttia

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös