Yritysuutiset

Hakkerit saattaneet varastaa luottokorttitietoja Facebookin tietomurrossa

Facebook osakekurssi osakkeet sijoittaminen pörssi pörssiosake sosiaalinen media

Hakkerit ovat onnistuneet ottamaan Facebook-käyttäjien käyttäjätilejä haltuunsa ja havaittu tietoturva-aukko vaikuttaa peräti 50 miljoonaan Facebookin käyttäjätiliin.

Hakkerit saivat käyttäjätilejä haltuunsa varastamalla “digiavaimia”, jotka pitävät käyttäjät kirjautuneina palveluun. Facebook kertoo hakkeroinnin kohteeksi joutuneiden käyttäjien uutissyötteessä tilanteesta.

Facebook kertoo korjanneensa tietoturva-aukon ja ilmoittaneensa hakkeroinnista viranomaisille.

Kaikkiaan 90 miljoonaa Facebookin käyttäjää joutuu tietoturvaongelman takia kirjautumaan uudelleen sisään palveluun kaikilla laitteillaan. Facebook kirjaa varotoimena ainakin 40 miljoonaa käyttäjää automaattisesti ulos tileiltään. Kauppalehden tietojen mukaan myös suomalaiskäyttäjiä on perjantaina kirjattu automaattisesti ulos Facebookista.

Facebook ei vielä tiedä, onko hakkeroituja käyttäjätilejä käytetty väärin. Vielä ei myöskään tiedetä ketkä ovat iskujen takana ja mistä ne tulevat. Facebook luonnollisesti tutkii hakkerointia. Yhtiö päivittää tietoturvatiedotteessaan tutkinnan etenemisestä. Viimeisin tiedotteen päivitys on viime perjantailta.

Facebookin mukaan käyttäjien ei kuitenkaan tarvitse muuttaa salasanaansa.

Jos käyttäjä on laittanut Facebookissa kaverilleen esimerkiksi luottokorttinsa numeron, on se saattanut joutua rikollisten käsiin.

Johtaja Jarkko Saarimäki Viestintäviraston Kyberturvallisuuskeskuksesta arvioi Ylelle, että luottokorttinumeroita on voitu varastaa laajaltikin, koska murron laajuutta ei vielä tiedetä. Saarimäen mukaan tärkeätä on muistaa, että Facebookia käytetään myös moniin muihin palveluihin kirjautuessa.

“Tätä täytyy tutkia. Tämä huolettaa itseäni eniten”, Saarimäki toteaa.

Saarimäen mukaan suomalainen yhteiskunta niin riippuvaisia erilaisista digitaalisista palveluista, että niiden toimintavarmuus pitäisi varmistaa. Facebook ei ole hänen mukaansa kriittisin, vaan samanlaisia haasteita löytyy esimerkiksi sähkönsyötöstä, viestiliikenteestä ja maksuliikenteestä. Myös näiltä aloilta löytyy vastaavan tyyppisiä digitaalisia järjestelmiä.

Facebookin osakekurssi laski perjantaina 2,6 prosenttia. Yhtiö ilmoitti hakkeroinnista tiistaina, eikä yhtiön markkina-arvo ole juurikaan muuttunut maanantai päätöstasoon nähden.

Yhtiön toisen vuosineljänneksen tulosraportti oli sijoittajille pettymys. Markkinoilla oli odotettu kovempaa liikevaihdon kasvua. Liikevaihto oli 13,2 miljardia dollaria odotusten ollessa 120 miljoonaa dollaria korkeammat.

Tulosjulkistuksen jälkeisessä sijoittajapuhelussa Facebook ohjeisti kasvunsa hidastuvan toisen vuosipuoliskon aikana ”in the high single digits” mikä käytännössä tarkoittaa noin 6-9 prosenttia hitaampaa kasvua.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös