Sijoitusideat

Handelsbanken: Aktia Pankki matkalla menestykseen

Aktia Pankki toimitusjohtaja Mikko Ayub

Aktia Pankin toimitusjohtaja Mikko Ayub.

Aktia Pankin uusi strategia toimii ja Handelsbanken antaa Aktian osakkeelle ostosuosituksen.

Aktian vuosi sitten julkaistu strategia ja taloudelliset tavoitteet, tähtäävät korkeampiin tuottoihin, kustannustehokkuuteen ja pääoman käytön tehokkuuteen. Uusi strategia vaikuttaa tuottavan nyt näkyvää tulosta, arvioi Handelsbanken aamukatsauksessaan.

Aktia Pankin uusi strategia nojaa kolmeen kulmakiveen: asiakkaiden varallisuuden kasvattamiseen ja turvaamiseen, palvelumallin kehittämiseen ja digitalisaation hyödyntämiseen.

”Kulut ovat laskussa ja nettokomissiotuotot nousussa. Ylipäätään näemme pankin strategian ja peruspankkijärjestelmän tärkeimpinä ajureina kustannustehokkuuden parantamisessa”, Handelsbanken toteaa.

Mintos tarjoaa keskimäärin 12 prosentin tuoton - sijoita vertaislainoihin

Uusi sijoittaja saa 1 prosentin ylimääräisen koron sijoituksilleen 3 kuukauden ajaksi.

Avaa Mintos-tili

Aktian liikevoitto jatkoi hyvää kehitystään myös vuoden kolmannella neljänneksellä. Konsernin vertailukelpoinen liikevoitto vuosineljänneksellä oli 18,6 miljoonaa euroa ja nousi 18 prosenttia edellisvuodesta. Pankki piti lähiajan näkymät ennallaan.

Aktia odottaa vuoden 2018 vertailukelpoisen liikevoiton olevan jonkin verran korkeampi kuin vuoden 2017 vertailukelpoinen liikevoitto.

Aktia otti viime vuoden aikana käyttöön uuden peruspankkijärjestelmän, joka parantaa pankin toimitusjohtajan, Mikko Ayubin mukaan asiakaskokemusta mahdollistamalla nopeamman tuotekehityksen myös digitaalisten pankkipalvelujen osalta.

”Hyvää tuloskehitystä tuki Suomen edelleen vakaana jatkunut talouskasvu. Kuluttajaluottamus pysyi korkealla tasolla, ja Suomen työllisyysaste nousi entisestään edellisvuoteen verrattuna, mikä antaa myös hyvät edellytykset kulutuksen kasvulle”, Ayub toteaa.

Maailmantalouden yleinen epävarmuus varjosti kuitenkin edelleen talouden tulevaisuudennäkymiä. Ayubin mukaan esimerkkinä tästä muun muassa Yhdysvaltojen ja Kiinan entisestään kiihtynyt kauppakiista ja sen mahdolliset vaikutukset vientiin jatkossa.

Aktia osakekurssi osakkeet sijoittaminen pankki pörssi

Handelsbankenin mukaan positiivisinta yhtiön kolmannen vuosineljänneksen tulosraportissa olivat matalat kustannukset, parantunut korkokate ja vahvan kasvun jatkuminen nettokomissiotuotoissa. Aktian arvio lähiajan näkymistä vaikuttaa varovaiselta.

”Aktia piti koko vuoden ohjeistuksensa ennallaan. Operatiiviset tuotot 9 kuukaudelta viittaavat kuitenkin selvästi paraneviin tuottoihin tänä vuonna, ja taloudellisiin tavoitteisiin pääseminen näyttää uskottavalta”, Handelsbanken kiteyttää.

Aktia on myös hyvä osinko-osake. Handelsbanken ennustaa tälle ja ensi vuodelle keskimäärin 7,4 prosentin osinkotuottoa. Lisäksi osake on houkuttelevasti hinnoiteltu.

Handelsbanken pitää Aktian ostosuosituksen ja tavoitehinnan ennallaan. Osakkeen tavoitehinta on 11,3 euroa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös