Sijoitusideat

Huhtamäki nousi Nordean mallisalkkuun – pakkausyhtiön kustannuspaineet hellittävät

Pakkausyrityksessä on kasvupotentiaalia, uskoo Nordea.

Pakkausyrityksessä on kasvupotentiaalia, uskoo Nordea.

Maailmanlaajuisesti toimivan Huhtamäen tuotteiden kysyntää tukevat kehittyvien markkinoiden elintason nousu, väestönkasvu sekä urbanisaatio, Nordea toteaa viikkokatsauksessaan. Kehittyvien markkinoiden heilunnasta huolimatta odottaa pankki Huhtamäen loppumarkkinoiden kysynnän kasvavan vielä pitkään.

Huhtamäen toimintaympäristö on tänä vuonna ollut haasteellinen. Raaka‐aineiden, työvoiman ja logistiikkakulujen nousu ovat syöneet yhtiön tulosta.

Huhtamäen osake on laskenut yli 30 prosenttia viimeisen vuoden aikana, vaikka se on viime vuosina vähentänyt riippuvuuttaan raaka‐ainehintojen heilahduksille ja parantanut asemaansa tuotantoketjussa.

Nordea uskoo, että Huhtamäki onnistuu nostamaan lopputuotteiden hintoja ylöspäin sen omien kustannusten noustua. Raaka‐ainehintojen ja logistiikkakustannusten nousun pahin on kuitenkin todennäköisesti takana. Syynä on öljyn hinnan raju lasku viime aikoina.

”Öljyn hinta on laskenut lokakuun alusta lähes 20 %, ja Huhtamäen tuotteista noin kolmannes käyttää raaka‐aineenaan öljyä. Yhdysvalloissa logistiikkakustannuksia ovat nostaneet rekkakuskien työtä koskevat lakimuutokset, mutta myös polttoainekustannukset ovat olleet rasitteena. Tähän saataneen helpotusta öljyn hinnan laskun myötä”, Nordea arvioi.

Lisäksi Huhtamäen uuden Arizonan tehtaan ylösajokustannukset ovat pankin mukaan rasittaneet tätä vuotta, mutta ensi vuonna vastatuuli muuttuu myötätuuleksi.

Huhtamäen P/E-kerroin Nordean tämän vuoden tulosennusteella on 14,8x ja ensi vuoden ennusteella 12,9x. Reutersin tietokannan mukaan pakkausfirman osaketta analysoivista kuudesta analyytikosta yksi antaa ostosuosituksen, neljä lisää-suosituksen ja yhden suositus on pidä. Vähennä- ja myy-suosituksia ei ole lainkaan.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös