Uutiset

Jenkkimarkkinoilla ruma laskupäivä

Nasdaq osakekurssit osakkeet sijoittaminen teknologiapörssi

Osakemarkkinat syöksyivät eilen Yhdysvalloissa poikkeuksellisen rajusti.

S&P 500 romahti 3,24 prosenttia, teknologiapörssi Nasdaq 3,78 prosenttia ja pienten yhtiöiden Russell 2000 -indeksi peräti 4,4 prosenttia.

Markkinoiden hermoilu näkyi myös osakemarkkinoiden odotettua volatiliteettia kuvaavassa VIX-indeksissä, joka nousi pelkästään eilen yli 26 prosenttia.

Vielä maanantaina markkinat olivat nousutunnelmissa, kun Kiina ja Yhdysvallat olivat sopineet G20-kokouksessa, että ne eivät langeta uusia tariffeja maiden välisen kauppaan seuraavan kolmen kuukauden aikana. Molempien maiden presidenttien tavoitteena on neuvotella tuona aikana kauppasovusta.

Tähän mennessä Yhdysvallat on asettanut Kiinan tuonnille tullit, joiden kattavuus on noin 250 miljardia dollaria. Kiinan vastatullit USA:n tuonnille kattaa puolestaan 110 miljardin dollarin tuontihyödykkeitä.

Kauppasodan loppumisen toiveet hälvenivät eilen, kun USA:n presidentti Donald Trump puolusti voimakkaasti tullipolitiikkaa Twitterissä. Hän uhosi olevansa “tullimies”.

Uutistoimisto Bloombergin mukaan sijoittajat ovat nyt skeptisiä kauppasovun löytymisen suhteen, koska mistään konkreettisista toimista USA:n ja Kiinan välillä ei ole sovittu. Trumpin haukkamaiset twiitit eivät lainkaan helpota sijoittajien tuskaa.

Markkinoita huoletti myös niin sanotun tuottokäyrän kaventuminen. Tuottokäyrä kuvaa pitkien velkakirjojen tuottojen ja lyhyiden velkakirjojen tuottojen erotusta. Tuottokäyrän kääntyminen negatiiviseksi pidetään yleisesti signaalina alkavasta taantumasta.

Maanantaina USA:n 5-vuoden ja 2-vuoden velkakirjojen tuottoero kääntyi negatiiviseksi, eli 2-vuoden velkakirjan tuotto ylitti hienokseltaan 5-vuoden velkakirjan tuoton. 10-vuoden ja 2-vuoden velkakirjojen korkoero kapeni 16 korkopisteeseen, mikä on alhaisin taso sitten vuoden 2007.

Tosin havainnot viittaavat Bloombergin mukaan siihen, että taantuma alkaa vasta kun negatiivinen korkoero kääntyy uudestaan positiiviseksi. Silti korkomarkkinoiden muutokset hermostuttavat markkinoita.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös