Oma talous

Uusi innovaatio yhdistää eri maksukortit yhdeksi

Curve on älypuhelinsovelluksen ja maksukortin yhdistelmä, jonka avulla voit liittää useita pankki- ja luottokortteja yhteen maksukorttiin.

curve maksukortti

Curve on älypuhelinsovelluksen ja maksukortin yhdistelmä, jonka avulla voit liittää useita pankki- ja luottokortteja yhteen maksukorttiin.

Kortin tarkoituksena on helpottaa korttimaksamista, sillä voit kantaa mukanasi vain yhtä maksukorttia, joka sisältää kaikki korttisi. Voit valita sovelluksen kautta, miltä kortilta haluat veloituksen tapahtuvan.

Korttia voi siis käyttää tavallisen maksukortin lailla korttimaksamiseen, nettiostoksiin, sekä käteisen nostamiseen. Curve ei veloita käteisnostoista, mutta on hyvä muistaa, että luottokortin tarjoaja voi kuitenkin veloittaa normaalin käteisnosto maksun.

Käyttäessäsi Curve-korttia, maksu otetaan valitsemaltasi tililtä ja siirretään myyjälle. Kortti toimii kolmantena osapuolena, joka takaa turvallisen maksun. Palvelu toimii samalla ajatusmallilla, kuin esimerkiksi PayPal.

Curve -kortissa on myös lähimaksuominaisuus. Voit siis hyödyntää lähimaksuominaisuutta, vaikka tätä ei kaikilla alkuperäisillä korteilla olisi ollutkaan.

Isona plussana kortissa on se, että luottopisteet ja cashback eli ostoedut kertyvät myös Curven kautta. Sovellus myös näyttää reaaliaikaisesti missä ja mihin korttiasi on käytetty. Puhelimen näytölle tulee ilmoitus käytetystä kortista ja summasta.

Apua budjetointiin

Suomalaisille tutumman Pivon tapaan, sovelluksesta voi seurata, mistä suurimmat kulut muodostuvat. Kuitenkin toisin kuin Pivo, Curve yhdistää kaikkien maksukorttien tiedot.

Saat siis kokonaiskuvan kaikilta korteilta kertyneistä kuluista. Tämä on siitä hyvä toiminto, että jo heti ensimmäisen kuukauden käytön aikana käyttäjälle muodostuu täysvaltainen kuva omasta rahankäytöstään.

Turvallisuuden kannalta sovelluksen käyttäminen on luotettavaa, sillä sovellus käyttää pankkitasoista varmennusta. Korttien tiedot eivät syöttämisen jälkeen jää näkyville sovellukseen. Sovellus salaa tiedot täysin. Kortin voi myös kätevästi sulkea sovelluksen avulla, jos se katoaa.

Palveluun sisältyy ostosuoja, joka turvaa esimerkiksi tilanteessa, jossa maksu on tehty Curven kautta, mutta tuote ei ikinä saapunut perille. Ostosuojan käytänteistä voit lukea lisää Curven sivuilta.

Miten Curven voi ottaa käyttöön?

 1. Lataa Curve -sovellus puhelimeesi
 2. Rekisteröidy
 3. Valitse Curve Blue (ilmainen), tai Curve Black (9,99e/kk)
 4. Tarkista, että tietosi ovat oikein ja tilaa kortti
 5. Lisää ja varmenna ensimmäinen kortti (Visa, MasterCard tai Amex)
 6. Odota, että korttisi saapuu postissa ja olet valmis!

Suomeen voi tilata tällä hetkellä Curve Blue- tai Curve Black -kortin. Iso-Britannian markkinoilla on tarjolla myös juuri ilmestynyt metallikortti, joka on korteista kallein vaihtoehto 14,99e/kk hintaan.

Korttien erot

Curve BlueCurve Black
Kortin hintaIlmainen9,99£/kk
Tuetut kortitVisa, MasterCard, AmexVisa, MasterCard, Amex
Maksaminen ilman kuluja ulkomaillaEnintään 500£/kk asti yli 200 valuutallaRajoittamaton kuluton maksaminen yli 200 valuutalla
Kuluttomat käteisnostot ulkomailla200£/kk, sen jälkeen max 2% tai 2£ kulut400£/kk, sen jälkeen max 2% tai 2£ kulut
Time Travel -toiminto1000£ asti 14 päivän sisällä1000£ asti 14 päivän sisällä
KäyttömaatKelvollinen 27 eri maassaKelvollinen 27 eri maassa

Sovelluksesta löytyy Time Travel -toiminto, yleisintä sudenkuoppaa varten. Oletko joskus maksanut väärällä kortilla? Voit siirtää vahingossa väärältä kortilta menneen veloituksen sille kortille, jolla alunperin tahdoit maksaa. Tämä täytyy kuitenkin tehdä 14 päivän sisällä ostotapahtumasta.

Vaikka kyseessä on pankkikortti, ei Curve silti ole pankki. Rahat eivät siis missään vaiheessa ole sen hallussa, vaan se veloittaa ostoksesi pankiltasi.


Tiedoksi lukijoille: Artikkeli sisältää SalkunRakentajan markkinointikumppanin sivuille linkkejä, joiden perusteella SalkunRakentaja-sivusto voi saada korvauksia. 

3 kommenttia
 • Joonas sanoo:

  Englantilainen palveluntarjoaja kyseessä. Kohteleeko suomalaisia kortin käyttäjiä ulkomaalaisina, eli tarkoittaako heidän hinnastossa ”maksaminen ulkomailla” itseasiassa maksamista Ison-Britanninan ulkopuolella, eli juurikin täällä Suomessa? Eli onko hinnastossa kyse kortinhaltijan vai palveluntarjoajan ulkomaasta?

 • Niklas sanoo:

  Huomiona sen verran, että AMEX ei enää suostu yhteistyöhön Curven kanssa, eli ainakin itselle suurin hyöty sovelluksesta on poissa. Harmillinen päätös Amexilta.

 • Bernstein sanoo:

  Miten tuo eroaa ApplePaysta, joka ei tarvitse edes korttia?
  https://www.apple.com/fi/apple-pay/

  Kumpikaan ei taida kelvata etukortiksi (S-bonus jne) ja lisäksi kivijalkakauppiaiden hyväksyntä lienee täysin satunnaista.

 • Ylös
  >