Yritysuutiset

Nokia ja teleoperaattori Elisa yhteistyöhön 5G-laitteiden tuomiseksi markkinoille

Elisa aloittaa yhteistyön Nokian kanssa tuodakseen 5G-laitteet asiakkailleen eri puolilla Suomea toisen vuosineljänneksen aikana.

Barcelonan Mobile World Congress -messuilla julkistettu Nokia FastMile 5G -reititin mahdollistaa gigabitin langattomat yhteydet kotitalouksille, Elisa kertoo tiedotteessaan.

Uuden 5G-reittimen asentaminen sisältämä visuaalinen opas tunnistaa oikean sijainnin kotona parhaan suorituskyvyn saavuttamiseksi.

”Haluamme tarjota asiakkaillemme parhaat mahdolliset laitteet, joilla pääsee nauttimaan 5G:n hyödyistä. Nokia on meille tärkeä yhteistyökumppani 5G-aikaan siirtyessämme”, kertoo Elisan henkilöasiakasyksikön liiketoimintajohtaja Antti Ihanainen.

Elisa avasi kaupallisen 5G-verkon ensimmäisenä Suomessa, ja verkko kattaa tällä hetkellä Tampereen, Jyväskylän, Turun ja Helsingin kaupunkikeskustojen alueet. 5G-verkkoa rakennetaan vauhdilla eri puolilla Suomea.

5G mahdollistaa esimerkiksi moninkertaiset tiedonsiirtonopeudet, lyhyemmän viiveen ja merkittävästi suuremman laitemäärän kytkemisen verkkoon. Se mahdollistaa käyttäjilleen myös nopeammat ja luotettavammat yhteydet, jotka tuovat sujuvuutta esimerkiksi digitaalisten palvelujen käyttöön, kuten erilaisten sisältöjen jakamiseen ja videoiden katseluun sekä videoneuvotteluihin.

”Olemme innoissamme siitä, että voimme tuoda Elisan kanssa kiinteän langattoman verkon palvelut Suomeen. FastMile 5G -reititin nopeuttaa siirtymistä 5G-aikaan ja tuo kaikki nopean verkon edut kotiin sekä mahdollistaa entistä paremman käyttäjäkokemuksen”, sanoo Nokian asiakkuusjohtaja Marika Mentula.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös