Kasvuosakkeet

Pankit: Volvo on alehinnoissa – osake kilpailijoitaan halvempi

Sekä Nordean että Handelsbanken antavat Volvo Groupin osakkeelle ostosuosituksen.

Volvo Group on ruotsalainen kuorma- ja linja-autojen, maanrakennuskoneiden ja merimoottoreiden valmistaja.

Volvon sisäpiiri on ollut viime aikoina ostolaidalla, mikä on positiivinen signaali yhtiön näkymistä.

Nordea kertoo aamukatsauksessaan, että yhtiön hallituksen puheenjohtaja kasvatti juuri omistustaan yhtiössä 500 000 osakkeen ostoilla. Viime viikolla puolestaan Volvon suurin omistaja Industrivärden kasvatti omistustaan peräti kuudella miljoonalla osakkeella.

Volvo tavoittelee 10 prosentin liikevoittomarginaalia yli suhdannesyklien. Nordean mukaan ruotsalaisyhtiöllä on edelleen mahdollisuuksia parantaa kannattavuuttaan huoltoliiketoimintaa kasvattamalla.

Rekkamarkkinoiden kannattavuus korkealla

Handelsbanken puolestaan muistuttaa aamukatsauksessaan, että rekkamarkkinoilla alkuperäiset laitevalmistajat, joihin Volvon lisäksi kuuluvat MAN, Scania ja Daimler, kasvattivat myyntiään kymmenettä kvartaalia putkeen huhti-kesäkuussa.

Yhtiö saavuttivat keskimäärin 8,8 prosentin liikevoittomarginaalin, mikä on Handelsbankenin mukaan korkein vuoden 2008 jälkeen.

”Globaalit tilaukset kuitenkin hiipuivat, erityisesti PohjoisAmerikassa. Tästä huolimatta neljä kuudesta alkuperäisestä laitevalmistajasta nosti näkymiään Pohjois-Amerikan raskaiden rekkojen markkinoilla tämän vuoden osalta”, Handelsbanken toteaa.

Euroopassa raskaiden rekkojen markkina kasvoi puolestaan vuoden alkupuoliskolla 16,1 prosenttia vuoden takaisesta. Handelsbankenin mukaan syynä tähän olivat ennakko-ostot toisella vuosineljänneksellä ennen älykkäiden ajopiirturien tuloa pakolliseksi uusissa rekoissa kesäkuun puolivälissä.

Volvon kasvunäkymiä kasvattavat myös investoinnit viimeisimpään teknologiaan.

Yhtiö on rekkamarkkinoiden teknologiajohtaja ja se tekee yhteistyötä Nvidian kanssa itsestään ajavien ajoneuvojen ohjelmistojen kehityksessä, Nordea muistuttaa. Uusien teknologioiden kehittäminen kumppaneiden kanssa mahdollistaa yhtiön mukaan kasvavien investointipanostusten jakamisen.

Volvo on alehinnoissa

Volvon osake on myös alennushinnoissa suhteessa kilpailijoihinsa, arvioivat sekä Nordea että Handelsbanken.

Osake on pudonnut huhti-kesäkuun huipputasoltaan noin 15 prosenttia. Handelsbankenin mukaan kurssilasku johtuu siitä, että heikkenevä rekkasykli ja pelot kauppasodan vaikutuksista makrotalouteen ovat pelotelleet sijoittajia.

Handelsbankenin mukaan Volvon arvostus on huomattavasti kansainvälisiä kilpailijoitaan edullisempi. Samoilla linjoilla on Nordea, joka laskee ensi vuoden tulosennusteellaan Volvon EV/Ebit-arvoksi 9,4x.

”Volvon aliarvostus on lähes 30 prosenttia kilpailijoihin nähden ja yli 30 prosenttia alle oman historiallisen keskiarvonsa. Näkemyksemme mukaan markkinoilla aliarvioidaan Volvon viimeaikaiset tehostustoimet ja pidämme osakkeen aliarvostusta kilpailijoihin perusteettoman suurena”, Nordea toteaa.

Nordean suositus Volvon osakkeelle on osta tavoitehinnalla 200 kruunua. Handelsbankenin suositus on myös osta 170 kruunun tavoitehinnalla.

2 kommenttia

2 kommenttia

 1. Jari Ranne

  31.8.2019 at 09:35

  Fakta on kuitenkin se, että Volvon nykyinen FH-sarja (raskaimmat kuorma-autot) on kärsinyt vakavista (sähkö)vioista koko elinkaarensa (2013-) ajan. Ko. mallisarjan autoja joudutaan myymään edelleen hyvin erityisillä takuuehdoilla (mm. ongelmien sattuessa Volvo maksaa auton omistajalle €50 per tunti kaksi seisontatuntia ylittävästä ajasta). Käytetyn FH mallin myynti on alan ammattilaisen mukaan todellinen painajainen. Voisiko näillä asioilla olla jotakin tekemistä Volvon osakkeen arvoon?

  • Jorma Erkkilä

   31.8.2019 at 10:43

   Todella arvokasta taustatietoa, jota ei analyytikkoraporteista hevin löydä! Voi hyvinkin olla vaikutusta arvoon. Luulisi ainakin suursijoittajien olevan tällaisista asioista perillä.

   Kiitos tästä.

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös