Yritysuutiset

Nordea ryhtyy toimittamaan käteistä asiakkaidensa kotioville

Pankki kokeilee uutta palvelua.

Nordean asiakkailla Kainuun ja Pohjois-Savon alueella on nyt mahdollisuus tilata käteistä kotiin. Uutta palvelua pilotoidaan Kuopiossa, Iisalmessa, Lapinlahdella, Varkaudessa, Kajaanissa, Kuhmossa ja Suomussalmella lokakuun loppuun asti.

”Palvelulla halutaan täydentää nykyistä käteisverkostoa ja varmistaa käteisen saanti kaikille asiakkaillemme turvallisesti”, henkilöasiakasliiketoiminnan varajohtaja Jani Eloranta kertoo.

Vaikka käteisen rahan käyttö harvenee, siihen liittyville palveluille on edelleen kysyntää.

”Yhä on tietenkin tilanteita, joissa käteistä rahaa tarvitaan. Siksi pilotoimme tätä uutta palvelua. Asiakas voi aina valita itselleen parhaan tavan hoitaa päivittäisiä raha-asioitaan.”

Elorannan mukaan uuden palvelun myötä käteisen saatavuus paranee entisestään.

Asiakas voi tehdä käteistilauksen kotiinsa soittamalla Nordean 24/7-asiakaspalveluun tai asioimalla konttorissa.

Suurin osa käteisen nostopisteistä sijaitsee paikoissa, joissa sitä käytetäänkin, eli vähittäiskauppojen tuntumassa. Käteisautomaattiverkoston lisäksi Nordean asiakkaat voivat nostaa rahaa esimerkiksi K-ruokakaupoista, Tokmanni-konserniin kuuluvista myymälöistä ja R-kioskeista ympäri Suomea. Lisäksi käteistä voi tilata Postiin tai nostaa tietyistä konttoreista.

”Nordean asiakkaiden mahdollisuudet nostaa käteistä pankkikortilla veloituksetta ovat tällä hetkellä oikeastaan paremmat kuin koskaan aikaisemmin”, Eloranta toteaa

Käteisen rahan suosio vähenee Suomessa tasaiseen tahtiin. Nordean viime talvena teettämässä tutkimuksessa yli puolet vastaajista ilmoitti käyttävänsä käteistä vain harvoin tai ei juuri lainkaan.

Vain neljä prosenttia vastaajista kertoi käyttävänsä käteistä kaikkiin tekemiinsä ostoksiin.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös