Yritysuutiset

Viihdeteknologiayhtiö Netflix yllätti positiivisesti – osakekurssi pomppasi

uoratoistopalvelua tarjoavan Netflixin osakekurssi on ollut viime heinäkuun alkupuoliskolta lähtien rajussa laskussa. Uusin tulosraportti tarjosi kuitenkin käänteen.

Suoratoistopalvelu jäi toisella neljänneksellä pahasti jälkeen tilaajamäärien kasvussa, mutta heinä-syyskuun tulos nousi odotettua paremmaksi. Liikevaihto nousi analyytikoiden odotusten mukaisesti 31 prosenttia viime vuodesta 5,24 miljardiin dollariin.

Yhtiön osakekohtainen tulos nousi kuitenkin peräti 1,47 dollariin, kun analyytikoiden konsensusodotus oli vain 1,03 dollaria.

Netflix kertoi maksavien asiakkaiden määrän nousseen kolmannella vuosineljänneksellä lähes 6,8 miljoonalla, kun vuosi sitten uusia tilaajia oli 6,1 miljoonaa. Kasvu oli odotettu, sillä yhtiö oli odottanut 7,0 miljoonaa uutta asiakasta ja analyytikot odottivat 6,7 miljoonaa uutta asiakasta. Tilanne näyttää nyt tyystin toiselta kuin vielä toisella vuosineljänneksellä huhti-kesäkuussa, jolloin Netflix kertoi tilaajamääränsä pudonneen ensimmäistä kertaa kahdeksaan vuoteen.

Palvelun kansainvälisten käyttäjämäärien analyytikot odottivat kasvaneen 6,05 miljoonalla, mutta käyttäjämäärät kasvoivatkin kolmannella kvartaalilla 6,26 miljoonaan uuteen käyttäjään Yhdysvaltain ulkopuolelta.

Yhdysvalloissa käyttäjämäärien kasvu jäi kuitenkin odotuksista, sillä noin 0,5 miljoonaa uutta käyttäjää oli merkittävästi vähemmän kuin analyytikoiden odottama 0,8 miljoonaa uutta kävijää.

Sijoittajien uskoa yhtiöön on viime kesästä lähtien nakertanut pelko kiristyvästä kilpailusta, sillä viihdejätti Disney aikoo tuoda marraskuussa markkinoille oman suoratoistopalvelunsa. Netflixin kannalta on negatiivista, että Disneyn palveluun tulee siirtymään paljon Netflixin nykyistä sisältöä.

Myös Amazon on tullut suoratoistopalveluiden kasvaville markkinoille, ja lisäksi Apple julkaisee marraskuussa oman suoratoistopalvelunsa.

Nyt saatu odotettua myönteisempi tulosraportti sai Neflixin osakekurssin lähes 2,5 prosentin nousuun eilen teknologiapörssi Nasdaqissa Yhdysvalloissa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös