Yritysuutiset

Neste saa tuulta purjeisiinsa tämän Yhdysvalloissa tehdyn päätöksen ansioista

Yhdysvaltojen Blender’s Tax Credit -verohelpotuspäätös tukee Nesteen vuoden 2019 tulosta.

Yhdysvalloissa hyväksyttiin eilen 20.12. niin sanottu Blender’s Tax Credit (BTC) -verohelpotuspäätös takautuvasti vuosille 2018 ja 2019 sekä vuosille 2020 – 2022. Neste kertoo tiedotteessaan, että päätöksen nojalla Yhdysvalloissa hyväksytyt biopolttoaineen sekoittajat voivat hakea 1,0 dollarin verohyvitystä sekoitusprosessissa näinä vuosina käytettyä biodieselin tai uusiutuvan dieselin gallonaa kohti.

Takautuvasti vuosille 2018 ja 2019 tehdyt BTC-verohelpotuspäätökset parantavat Nesteen vertailukelpoista liikevoittoa vuoden 2019 viimeisellä vuosineljänneksellä.

Neste uskoo vuodelle 2018 hyväksytyn takautuvan verohelpotuksen parantavan Nesteen vertailukelpoista liikevoittoa noin 140 miljoonalla eurolla. Vastaavan tulosvaikutuksen vuodelle 2019 Neste vahvistaa vuoden 2019 toteutuneiden sekoitusvolyymien perusteella, mutta yhtiö arvioi sen olevan suuruusluokaltaan noin 200 miljoonaa euroa. Vuosien 2018 ja 2019 BTC-verohelpotuksiin liittyvän kassavirran Neste odottaa toteutuvan pääosin vuoden 2020 ensimmäisellä puoliskolla.

Neste on aktiivinen toimija Yhdysvaltojen uusiutuvien polttoaineiden markkinoilla. Monet asiakkaat julkisella ja yksityisellä sektorilla käyttävät ajoneuvoissaan Neste MY uusiutuva diesel™ -polttoainetta pienentääkseen hiilijalanjälkeään ja lähipäästöjään.

Nesteen osake on ollut kuluvana vuonna kovassa nosteessa. Osake on noussut tänä vuonna jo 36 prosenttia.

Yhtiön vertailukelpoinen liikevoitto nousi kuluvan vuoden kolmannella vuosineljänneksellä 435 miljoonaan euroon viime vuoden 395 miljoonasta eurosta. Tulos oli kaikkien aikojen paras neljänneskohtainen tulos.

Uusiutuvien tuotteiden myyntikate parani edelliseen neljännekseen verrattuna, ja myyntimäärät olivat korkealla tasolla. Uusiutuvien tuotteiden kolmannen neljänneksen vertailukelpoinen liikevoitto oli 305 miljoonaa euroa, mikä oli toiseksi paras neljännestulos koskaan.

Neste odottaa uusiutuvan dieselin kysynnän pysyvän vahvana viimeisellä neljänneksellä ja ennakoi käyttövelvoitteiden kasvua vuonna 2020.

Nesteen osaketta seuraa 17 analyytikkoa, josta nelja antaa osakkeelle ostosuosituksen, kuuden suositus on lisää, viiden pidä ja kahden vähennä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös