Markkinakommentit

Varainhoitoyhtiö: Kehittyvien markkinoiden osakkeet ja korkosijoitukset ovat nyt suosikkeja

Varainhoitoyhtiö Pictet on näkee nyt tuottomahdollisuuksia erityisesti kahden kehittyvän talouden joukkolainoissa.

Vuoden 2020 alkaessa sijoittajilla on syytä optimismiin, uskoo varainhoitoyhtiö Pictet Asset Managementin päästrategi Luca Paolini.

”Maailmantalous on vakaantumassa, kun Yhdysvaltojen ja Kiinan väliset kauppaneuvottelut edistyvät ja politiikan pilvet Ison-Britannian yllä hälvenevät”, Paolini uskoo.

Riskejä kuitenkin on edelleen.

Sekä kauppariitojen että brexitin lopullinen ratkaisu on vielä kaukana, ja talouskasvun täytyy vielä elpyä uskottavasti. Lisäksi vuoden vaihteessa nähdään usein volatiliteetin nousua ja likviditeetin kiristymistä.

Tämän vuoksi Pictet pitää neutraalin näkemyksen osakkeissa ja negatiivisen joukkolainoissa, jotka näyttävät erittäin kalIiilta sekä suhteellisesti että absoluuttisesti.

Kehittyvien markkinoiden osakkeet ja velkakirjat ylipainossa

Varainhoitoyhtiö suosii nyt kehittyviä markkinoita – sekä osakkeita että lainoja.

”Näkemystämme tukee analyysi, jonka mukaan kehittyvien markkinoiden kasvu jatkuu kehittyneitä markkinoita nopeampana”, Paolini toteaa.

Kiina ei kuitenkaan välttämättä ole enää kasvun moottori, muttei toisaalta myöskään sen hidastaja. Kaksi vuotta jatkuneet elvytystoimenpiteet ovat valuneet reaalitalouteen ja onnistuneet vakaannuttamaan liiketoiminnan olosuhteet.

Globaalit osakkeet ovat sen sijaan muuttumassa melko kalliiksi, ja niiden arvostukset tukevat perusteluja olla siirtämättä niitä ylipainoon.

Osakkeissa Iso-Britannia on Pictetin mukaan ylivoimaisesti halvin markkina. Ero muihin markkinoihin voi alkaa kaventua konservatiivipuolueen selvän vaalivoiton jälkeen, sillä se on lisännyt toivoa brexit-umpikujan ratkaisusta.

”Sijoitukset Ison-Britannian kohteisiin ovat alhaisella tasolla, mikä on yksi syy odottaa niiden nousevan lisää. Brittiyritykset voivat myös olla ulkomaisten yritysten ostokohteina”, Paolini toteaa.

Ison-Britannian markkinoilla voi myös sijoittaa toimialoihin, joita Pictet suosii globaalisti: syklisiin arvo-osakkeisiin kuten pankkeihin ja laadukkaisiin defensiivisiin osakkeisiin kuten lääketeollisuuteen.

Suuri osa korkomarkkinoista voi näyttää huolestuttavan kalliilta, mutta kehittyvien markkinoiden joukkolainoissa on tuottopotentiaalia, Paolini uskoo.

”Vaikka yleisesti pidämme koroissa alipainon, olemme positiivisia kehittyvien markkinoiden lainojen suhteen.”

Paolinin mukaan kuluttajahintapaineiden helpottuminen jatkunee kehittyvillä markkinoilla.

”Inflaatioeron kaventuminen kehittyvien ja kehittyneiden markkinoiden välillä antaa kehittyvien markkinoiden keskuspankeille mahdollisuuden jatkaa korkojen alentamista vuonna 2020.”

Kehittyvien markkinoiden joukkolainojen reaalituotot ovat lähes 300 peruspistettä korkeammalla verrattuna kehittyneiden markkinoiden joukkolainoihin, mikä viittaa Paolinin mielestä lisätuottomahdollisuuksiin.

inflaatio maittain inflaatiotavoite inflaatioennuste

Dollari menettää arvoaan

Myös kehittyvien markkinoiden valuutat näyttävät edullisilta dollariin nähden.

”Uskomme dollarin menettävän arvoaan ensi vuonna, mikä siivittänee erityisesti kehittyvien markkinoiden paikallisen valuutan joukkolainoja.”

Pictet on erityisen positiivinen Meksikon ja Venäjän joukkolainojen suhteen. Molempien maiden kasvu kiihtyy, valtionbudjetit ovat ylijäämäisiä, julkisen talouden velkasuhde yksi maailman alhaisimmista, ja inflaatio selvästi alle 4 prosenttia, kun viralliset inflaatiot ovat 7 prosentin luokkaa.

Kiinan keskuspankin hiljattainen varantovelvoitteen alentaminen vahvistaa varainhoitoyhtiön näkemystä siitä, että Kiinan talous jatkuu vahvana tänä vuonna.

Pictet on varovainen lainamarkkinoiden suhteen. Paperinohuiden spreadien takia sijoittajilla ei ole juurikaan puskuria negatiivisten yllätysten varalle, kuten kauppasodan uudelleen kuumenemiselle tai inflaatiopaineiden palaamiselle, Paolini kertoo.

Punta on Pictetin suosikkivaluutta tällä hetkellä.

”Se on edelleen halpa, ja siihen on sijoitettu vähän. Siten pienikin edistyminen Ison-Britannian ja EU:n välisissä kauppaneuvotteluissa voi johtaa punnan merkittävään nousuun”, Paolini perustelee.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös