Talouden trendit

Valtion kiinteistöyhtiö antaa 100 prosentin vuokranalennuksen vaikeuksissa oleville pk-yrityksille

Valtion toimitiloista vastaava Senaatti-kiinteistöt on tehnyt poikkeusjärjestelyjä yksityisten vuokralaistensa vuokranmaksuun.

Kiinteistöyhtiö haluaa helpottaa pk-yritysten tilannetta koronapandemian aikana.

Poikkeusjärjestelyt vuokranmaksussa koskevat Senaatin vuokralaisina olevia yksityisiä pieniä ja keskisuuria yrityksiä ja yhdistyksiä, joiden tilanne on merkittävästi vaikeutunut koronapandemian aikana. Tehdyn linjauksen mukaisesti Senaatti antaa 100 prosentin vuokranalennuksen huhti- ja toukokuun vuokrista. Alennus edellyttää vuokralaisilta yhteydenottoa Senaattiin ja perustelut alennukselle.

Senaatti on valtion liikelaitos, joka vastaa valtionhallinnon toimitiloista. Pieni osa sen asiakkaista on yksityisiä yrityksiä. Vuokralaisina on ravintoloita, kahviloita, kauppaliikkeitä ja vastaavia pk-yrityksiä, joiden toimintaan nyt vallitseva poikkeustilanne voi vaikuttaa merkittävästi.

Valtion ja muiden julkisyhteisöjen virastot ja laitokset eivät ole samanlaisissa vaikeuksissa kuin pk-yritykset, sillä ne saavat rahoituksensa tai pääosan siitä julkisista varoista, samoin kuin valtaosa kulttuurilaitoksista. Senaatin mukana näiden asiakkaiden ja julkisyhteisöjen omistamien yhtiöiden ja yhteisöjen osalta ei ole tehty muutoksia vuokranmaksuun, vaan niissä noudatetaan edelleen vuokrasopimuksiin kirjattuja vuokranmaksun eräpäiviä.

Senaatti-kiinteistöt koronapandemian kehitystä ja tarvittaessa ryhtyy uusin toimenpiteisiin auttaakseen vuokralaistemme toiminnan jatkumisen poikkeusolojen yli.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös