Talouden trendit

Ilouutinen Korona-Suomeen – Valmet Automotive tuo satoja työpaikkoja akkutehtaalle ja autotuotantoon

Valmet Automotive
Kuva: Valmet Automotive.

Valmet Automobile ilmoitti tänään jo toisesta merkittävästä teollisuusinvestoinnista lyhyen ajan sisällä.

Valmet Automotive kertoi viime viikolla, että se käynnistää 400 autonrakentajan rekrytoinnin Uudenkaupungin autotehtaalle.

Yritys reagoi nopeasti lisääntyneeseen autojen kysyntään, ja toteuttaa rekrytoinnin kiireellisellä aikataululla. Valmistusmäärien nousun jatkuessa uudet autonrakentajat tarvitaan töihin jo tammikuun loppupuolella. Haku on avattu Valmet Automotiven kotisivuilla.

Yhtiö käynnistää talouden nykytilanteessa erittäin poikkeuksellisen, suuren rekrytoinnin. Tilanteen taustalla on Uudenkaupungin autotehtaan nopeasti kirkastuneet näkymät. Loppukesällä alkanut tuotantomäärien kasvu jatkuu ja asettuu tammikuussa tasolle, jolla tuotannon eri tehtäviin tarvitaan 400 uutta autonrakentajaa.

Rekrytoinnin aikataulu on erittäin haastava, sillä aikaa 400:n uuden työntekijän rekrytoimiseen on vain seitsemän viikkoa, jotta henkilöt ehditään kouluttaa tehtäviinsä. Rekrytointialueena on jälleen koko Suomi, ja suunnitelmana on kohdistaa huomiota ja toimenpiteitä varsinkin korkean työttömyyden alueille.

”Suomen talouden epävarmuus ei ole vielä näkynyt hakijamäärien merkittävänä nousuna. Valmet Automotiven viesti on, että rekrytointimme on tässä tilanteessa poikkeuksellinen tilaisuus työllistyä Suomessa, ja tarjoaa joustavan mahdollisuuden esimerkiksi alan vaihtoon”, kertoo Valmet Automotiven valmistusliiketoiminnan johtaja Pasi Rannus.

Lisähaasteen rekrytointiin tuo korona, jonka vuoksi kampanjatoimenpiteet tulevat siirtymään yhä selkeämmin verkkoon. Kampanjaa markkinoidaan verkon eri kanavissa, ja esimerkiksi tapaamiset toteutetaan virtuaalisesti muun muassa webinaarien avulla. Haku tehtäviin tapahtuu Valmet Automotiven verkkosivuilta.

Lisähenkilöstöä tarvitaan kaikille autotehtaan tuotanto-osastoille eli korihitsaamoon, maalaamoon, kokoonpanoon ja sisäiseen logistiikkaan. Valmet Automotive kouluttaa kaikki hakijat tehtäviinsä. Aiempaa työkokemusta arvostetaan, mutta autoalan ei tarvitse olla hakijalle ennestään tuttu.

Tänään Valmet Automobile ilmoitti toisestakin merkittävästä laajennustoimesta.

Yhtiö aikoo laajentaa Salon akkutehtaan tuotantokapasiteettia vastaamaan akkupakettien kasvavaa kysyntää. Tehtaan suunnitellun tuotannon kasvun myötä tehtaan henkilöstömäärän arvioidaan kaksinkertaistuvan lähivuosina akkutehtaalla

Valmetin akkutehtaan laajennustyöt ovat jo käynnistyneet, ja ne valmistuvat kesällä 2021. Laajennuksessa valmistuu uusi tuotantolinja. Lisäksi logistiikkatoimintojen tiloja laajennetaan.

Akkutehtaalla työskentelee tällä hetkellä noin 200 henkilöä, mutta laajennuksen myötä sen henkilöstön määrän arvioidaan nousevan yli 400 henkilöön vuosien 2021 ja 2022 aikana. 

Akkutehtaan toiminnasta vastaavalla Valmet Automotiven EV Systems -liiketoimintalinjalla on tällä hetkellä kolme asiakasta. Uusia valmistussopimuksia arvioidaan allekirjoitettavan jo lähiaikoina.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös