Kasvuosakkeet

Kemira alkaa kehittää uudenlaisia biomateriaaleja

Kemira ja DuPont Nutrition and Biosciences alkavat yhdessä kehittää ja kaupallistaa täysin uudenlaisia biomateriaaleja.

Kemira osakekurssi sijoittaminen talous pörssi

Kemira ja amerikkalainen DuPont yhdistävät voimansa DuPontin uuteen bioteknologia-alustaan pohjautuvien räätälöityjen biomateriaalien kaupallistamiseksi.

Kemira on mukana kehittämässä ja kaupallistamassa uusia biopohjaisia ja biohajoavia tuotteita kaikilla päätuotelinjoillaan.

DuPont ja Kemira julkistivat torstaina sopineensa yksinoikeudella kumppanuuden, jonka myötä yhtiöt tulevat jatkossa kehittämään ja kaupallistamaan uudenlaisia biomateriaaleja DuPontin uutta entsyymiteknologiaa hyödyntäen.

DuPont on globaali bioteknologiajätti ja Kemira maailman johtava kestäviä kemikaaliratkaisuja runsaasti vettä käyttäville teollisuudenaloille valmistava yhtiö.

Yhteistyön myötä molemmat kumppanit voivat lähivuosina tuoda omille päämarkkinoilleen uusia biopohjaisia ja biohajoavia tuotteita.

Kumppanuuden myötä Kemira voi hyödyntää DuPontin bioteknologiaa räätälöityjen polysakkaridien valmistuksessa yksinoikeudella omilla päämarkkinoillaan. Teknologialla voidaan valmistaa entsyymiteknologiaa hyödyntäen erilaisia kestäviä, biopohjaisia ja biohajoavia materiaaleja, joita voidaan käyttää monissa tuotteissa ja käyttökohteissa.

Raaka-aineina käytetään kestäviä kasvipohjaisia sokereita. Tuotantoalustan teknologinen valmius on edistyneessä pilottivaiheessa, ja teknologiaa on mahdollista hyödyntää tuotannossa globaalisti.

Kemiran osuus kumppanuudessa on tuoda kehitystyöhön tarvittava osaaminen ja asiantuntemus asiakassovelluksista ja asiakkaiden prosesseista, ja tarjota pääsy Kemiran päämarkkinoille, jotta teknologiaa voidaan hyödyntää mahdollisimman kattavasti paperi- ja kartonkiteollisuudessa, vedenkäsittelyssä sekä öljy- ja kaasuteollisuudessa.

Kemirasta tulee ainoa toimija, joka voi tarjota näitä uusia biomateriaaleja omilla päämarkkinoillaan. DuPont taas jatkaa alustan kehittämistä ja kaupallistamista muihin käyttötarkoituksiin omilla kohdemarkkinoillaan.

”Tämä uusi, kiinnostava alusta on monipuolinen ja skaalautuva ja voimme hyödyntää sen teknologiaa useilla päätuotelinjoillamme. Uusia biomateriaaleja voidaan käyttää monissa käyttökohteissa, kuten kunnallisessa ja teollisessa vedenkäsittelyssä sekä pakkaus- ja kartonkisovelluksissa, parantamaan esimerkiksi lujuutta ja suojaominaisuuksia” kertoo Antti Matula, Kemiran globaalien tuotelinjojen ja liiketoiminnan kehityksen johtaja.

Matulan mukaan vastuullisuus on tärkeä pitkäaikaisen kasvun edistäjä Kemiralle ja Kemiran tavoitteelle saavuttaa yli 500 miljoonan euron liikevaihto biopohjaisista tuotteista vuoteen 2030 mennessä.

Kemiraa seuraa seitsemän analyytikkoa, joista ostosuosituksen antaa kaksi analyytikkoa, lisää-suosituksia on yksi, pidä-suosituksia kolme ja vähennä-suosituksia yksi.

Osakkeen konsensuksen mukainen tavoitehinta on 13 euroa.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös