Spinnovan IR-sivut

Spinnovalle Climate Leadership Coalitionin hiilikädenjälkitunnustus

Climate Leadership Coalition (CLC) lanseerasi hiilikädenjälkitunnustuksen. Toinen tunnustuksista jaettiin Spinnovan tekstiilikuituinnovaatiolle.

Toinen kahdesta tunnustuksesta jaettiin Spinnovan tekstiilikuituinnovaatiolle, jonka hiilidioksidisäästö puuvillan käyttöön verrattuna on jopa 65 prosenttia.

Climate Leadership Coalition on tänään jakanut Ilmastopositiivisin tuote -tunnustuksen ensimmäistä kertaa, osana 2017 aloitettua vuosittaista Nollapäästöpäivää. Suuren potentiaalin hiilikädenjälki -innovaatiotunnustus annettiin Spinnovan kehittämälle tekstiilikuidulle, jolla voidaan esimerkiksi korvata puuvillan käyttöä tekstiilituotteissa.

Puuvillakuidun tuotannon globaalien kasvihuonekaasupäästöjen arvioidaan olevan yli 50 miljoonaa tonnia CO2e. Spinnovan kuidun hiilijalanjälki on alustavien laskelmien mukaan 65% pienempi kuin puuvillalla*.

”Hiilidioksidikädenjäljen jatkuva parantaminen on meille iso asia, joka on otettu alusta asti huomioon. Ilmastoystävällisen tuotteen pitää ehdottomasti olla myös ekologisesti tuotettu”, toteaa Spinnovan teknologiajohtaja ja toinen perustaja Juha Salmela.

Toisen palkinnon saaja, Ilmastopositiivisin hiilikädenjälkituote, oli NesteMY Uusiutuva DieselTM, jonka avulla autoilun päästöt ovat jopa 90 prosenttia pienemmät kuin käytettäessä perinteistä fossiilista polttoainetta.

Nollapäästöpäivän tarkoituksena on antaa maailmalle vapaapäivä fossiilisista päästöistä ja lisätä tietoisuutta hiilidioksidipäästöjen aiheuttamista haitoista. Päivän tavoitteena on saada ihmiset tekemään ilmastoystävällisiä valintoja henkilökohtaisessa elämässään. Vuonna 2021 tapahtuma järjestettiin yhteistyössä Lahden kaupungin kanssa, joka on vuoden ekopääkaupunki, EU Green Capital 2021.

Climate Leadership Coalition on Euroopan suurin voittoa tavoittelematon ilmastoliiketoimintaverkosto. CLC:n yritysjäsenten markkina-arvo kattaa lähes 70 prosenttia Helsingin pörssistä. CLC:n jäsenet uskovat, että yhteiskunnan siirtyminen kohti kestävää taloutta ja kulutusta ei ole ainoastaan mahdollinen, vaan myös taloudellisesti kannattavaa.

Hiilikädenjäljen eli positiivisen ilmastovaikutuksen kasvattaminen on nousemassa myös yritysten keskeiseksi tavoitteeksi, ja useat CLC:n jäsenyritykset ovat jo määrittäneet hiilikädenjäljen suuruuden omille tuotteilleen ja palveluilleen.

Kommentoi
Ylös
>