KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Savosolar hakee kasvua Euroopan Unionin vihreän kehityksen ohjelmasta

Savosolar merkintäanti
Savosolarilla on vahva markkina-asema suurten aurinkojärjestelmien markkinoilla.  

Savosolar pyrkii vastaamaan nopeasti kasvavaan markkinakysyntään merkintäoikeusannilla.

Euroopan Unionin vihreän kehityksen ohjelmalla on kunnianhimoiset tavoitteet. Euroopasta halutaan maailman ensimmäinen ilmastoneutraali maanosa. Tavoite on vaativa ja vaativaan tavoitteeseen pääsemiseksi tarvitaan merkittävän kokoisia panostuksia. Panokset ovatkin suuret. 

Noin tuhannen miljardin euron kokoinen paketti rahoitetaan pääsääntöisesti Euroopan Unionin budjetista ja yksi keskeinen tavoite on energia-alan tekeminen hiilivapaaksi. Ohjelman kunnianhimoa kuvaa myös se, että tarkoituksena on koko talouden muuttaminen tulevaisuuden kannalta kestäväksi. Muun muassa Ranskassa, Itävallassa, Puolassa ja Saksassa on jo aloitettu toimenpiteet vihreän kehityksen ohjelman mukaisesti. 

Markkinajohtajuuden Ranskassa saavuttanut ja laajasti muuallakin Euroopassa, kuten Saksassa, jalansijaa saaneelle Savosolarille toimintaympäristön muutos on vähintäänkin mielenkiintoinen. 

Savosolar suunnittelee ja toimittaa suuria aurinkolämpöenergiajärjestelmiä

Aurinkoenergiasta puhuttaessa mieleen tulee yleensä sähköä tuottavat aurinkopaneelit, mutta aurinkoenergiaa voidaan hyödyntää myös suoraan lämmön muodossa, ja selvästi paremmalla hyötysuhteella kuin aurinkosähkön tuottaminen tapahtuu. Suomalainen Savosolar keskittyy näistä aurinkolämpöön, ja siinä suuriin, teollisen kokoluokan järjestelmiin. 

Savosolar suunnittelee ja toimittaa aurinkolämpöjärjestelmiä, joissa käytetään Savosolarin omia aurinkolämpöabsorbereita ja -keräimiä. Vaikka yrityksen päätoimialana on lämmitysjärjestelmien kokonaistoimitus, myydään keräimiä ja absorbereita myös erikseen. 

Savosolarin tuotteet ovat kansainvälisesti palkittuja ja yrityksen suuret aurinkolämpökeräimet ovat maailman tehokkaimpia. Toisin sanoen Savolarin aurinkokeräin kerää samoissa olosuhteissa kilpailijoihin verrattuna enemmän energiaa neliömetriä kohti. 

Savosolarin tuotteiden ainutlaatuisuus perustuu tyhjiöpinnoitusprosessiin, jossa koko absorberirakenne pinnoitetaan kerralla. Tuotteiden lähtökohtana on korkea laatu ja huippuunsa viety hyötysuhde. Yritys keskittyy suuriin aurinkolämpökeräimiin ja yli 1000 neliömetrin lämmitysjärjestelmiin. 

Savosolarin tavoitteet ovat korkealla – samoin potentiaali

Tilanteessa, jossa energian ja erityisesti aidosti puhtaan ja päästöttömän energian kysyntä on kasvussa ilmastonmuutoksen vastaisten toimien lisääntyessä, on hyvä pitää tavoitteet korkealla. 

Savosolar arvioi suurten aurinkolämpöenergiajärjestelmien markkinoiden kaksin- tai kolminkertaistuvan Euroopassa vuonna 2022 verrattuna vuoteen 2021. Kova kasvuodotus perustuu osittain vertailuvuoteen, jolloin koronapandemia ja Euroopan Unionin vihreän kehityksen ohjelman konkreettisten toimien odotus sai monet asiakkaat lykkäämään investointipäätöksiään, kunnes maakohtaiset tukipäätökset ovat selvillä kullakin markkinalla. Tätä kasvuodotusta vuonna 2022 tukee Euroopan Unionin vihreän kehityksen ohjelmaan liittyvien toimenpiteiden konkretisoitumisen lisäksi maakohtaiset kunninahimoiset ympäristötavoitteet sekä päästöoikeuksien ja energian hintojen nousu. 

Suurten aurinkolämpöenergiajärjestelmien markkinoiden kasvun oletetaan olevan voimakkainta Ranskassa, Itävallassa, Puolassa ja Saksassa eli juuri niillä markkinoilla, joissa Savosolar on saavuttanut vahvan markkina-aseman ja brändin. Saksan odotetaan toimivan kasvun suunnannäyttäjänä, ja IEA arvioi aurinkokaukolämpöön käytettävän keräinpinta-alan yli kolminkertaistuvan siellä muutaman vuoden aikana.

Markkinatilanne on houkutteleva ja Savosolarin pitkäaikaisena tavoitteena on kasvaa teollisen prosessilämmön ja kaukolämmön järjestelmätoimittajana, sekä kasvattaa liikevaihtoa merkittävästi ja kääntää toiminta selvästi kannattavaksi. Kannattavuuden osalta pitkäaikaisena tavoitteena on saavuttaa 30 prosentin myyntikatetaso ja 15 prosentin käyttökatemarginaali. 

Samalla Savosolar haluaa säilyttää innovatiivisen teknologiajohtajuuden alallaan, sekä laajentaa toimintaansa Euroopan ulkopuolella. 

Merkintäoikeusanti aukeaa 11. lokakuuta 2021

Vastatakseen nopeasti kasvavaan kysyntään Savosolar järjestää nyt noin 6,1 miljoonan euron merkintäoikeusannin, jossa nykyisillä osakkeenomistajilla on etuoikeus merkitä uusia osakkeita. Merkintäoikeuksia voi myös joko myydä tai ostaa Nasdaq First North Growth Market -markkinapaikalla. 

Osakeannin yhteydessä Savosolar antaa vastikkeetta osakkeita merkinneille henkilöille optio-oikeuksia siten, että jokaisesta kahdesta merkitystä osakkeesta saa yhteensä kolme optio-oikeutta. Optio-oikeuksilla voi merkitä uusia osakkeita vuosien 2022 ja 2023 aikana ennalta määrättyyn hintaan, eli alennuksella sen hetkiseen kurssiin verrattuna. 

Osakeannilla ja optio-oikeuksilla kerättävät nettovarat on tarkoitus käyttää täyttämään yhtiön käyttöpääomatarvetta ja lisäämään yhtiön taloudellista joustavuutta ja kapasiteettia, sekä teknologian edelleen kehittämiseksi entistäkin kilpailukykyisemmäksi. Näin yhtiö voi tarjota ja toteuttaa yhä suurempia projekteja ja pystyy kasvattamaan kykyään vastata suurten aurinkolämpöjärjestelmien nopeasti kasvavaan markkinakysyntään.

Tutustu tarkemmin Savosolarin merkintäoikeusantiin tästä

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös