Oma talous

SR-Video: Autoteollisuuden suuri murros – onko täyssähköauto ainoa vaihtoehto?

Sähköautojen asiantuntija Tuukka Heikkilä kertoo SalkunRakentajan videohaastattelussa autoilun sähköistymisestä ja sähköautojen kehityksestä.

Autoteollisuudessa ja autoilussa eletään historiallista aikaa. Autoilu elää suurta murrosta. Täyssähköautot ovat lyömässä läpi ja Tesla on markkina-arvoltaan jo arvokkaampi kuin perinteiset autovalmistajat yhteensä.

Sähköautojen suosio kasvaa nopeasti.

Autoalan tiedotuskeskuksen mukaan lokakuussa 2021 rekisteröitiin 1193 täyssähköautoa, mikä on kaikkien aikojen kuukausikohtainen ennätys. Täyssähköautojen osuus kaikista uusista rekisteröinneistä oli jo peräti 18 prosenttia eli siis lähes joka viides uusi auto lokakuussa oli sähköauto.

Sähköautojen kysyntää kirittää jo lähes varma lakimuutos sähköautojen autoveron poistosta, joka on tulossa voimaan vuoden alussa takautuvasti 1. lokakuuta 2021 alkaen.

SalkunRakentajan videohaastattelussa keskustellaan autoteollisuuden murroksesta, autoilun sähköistymisestä ja sähköautoista – vähän muistakin teknologioista.

Jorma Erkkilän kanssa aiheesta keskustelee Energiateollisuus ry:n asiantuntija Tuukka Heikkilä, joka käy aktiivista julkista keskustelua liikenteen sähköistymisestä ja siihen liittyvistä ilmiöistä. Hän ylläpitää myös aiheeseen liittyvää blogia.

Videolla verrataan sähköautojen teknologiaa muihin voimansiirtoihin, pohditaan sähköautojen ja automarkkinoiden kehityssuuntia, käydään läpi sähköautojen kasvun haasteita sekä pohditaan sähköautomarkkinoita.

Keskustelussa pureudutaan seuraaviin aiheisiin:

  1. Julkinen keskustelu autoilun murroksesta ja sähköautoista
  2. Automarkkinoiden kehityssuunnat
  3. Sähköautojen teknologia ja sen kehittyminen
  4. Sähköautojen haasteet
  5. Sähköautojen markkinat – uudet sähköautovalmistajat vastaan perinteiset autovalmistajat
Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös