Tiedotteet

Wärtsilä julkistaa uudet taloudelliset tavoitteet

Wärtsilän arvonluontipotentiaali pohjautuu jatkossa kahteen strategiseen teemaan: Muutos ja Suorituskyky.

Muutos viittaa hiilineutraaliuden synnyttämiin uusiin liiketoimintamahdollisuuksiin, jotka perustuvat sähköntuotannon, säätövoiman ja vihreän merenkulun kasvuun. Suorituskyvyn keskiössä on markkinoiden elpymisen ja kasvun hyödyntäminen, jota tukevat vahva strategian toteutus ja yhtiön sitoutuminen sekä taloudellisiin että kestävän kehityksen tavoitteisiin. Wärtsilän päämäärä kehittää kestävää yhteiskuntaa teknologia- ja palveluinnovaatioiden avulla on vahvasti kytköksissä Muutos- ja Suorituskyky-teemoihin.

Näiden kahden strategisen teeman pohjalta Wärtsilän hallitus on hyväksynyt yhtiön uudet taloudelliset tavoitteet.

Wärtsilän uudet taloudelliset tavoitteet ovat seuraavat:

  • Liikevaihto: orgaaninen kasvu vuositasolla 5%
  • Kannattavuus: suhteellinen liiketulos 12%
  • Pääomarakenne: nettovelkaantumisaste alle 0,50
  • Osinko: vähintään 50% tuloksesta

“Otamme tänään seuraavat askeleet tulevaisuuteen yhteisellä matkallamme kohti hiilivapaata merenkulku- ja energia-alaa. Wärtsilä aikoo kasvaa olemalla edelläkävijä ja asiantunteva kumppani hiilineutraaliudessa. Edistämme muutosta toimialoillamme ja maailmassa samalla, kun turvaamme taloudellisen suorituskyvyn ja luomme houkuttelevaa pitkäaikaista arvoa osakkeenomistajille”, sanoo Wärtsilän konsernijohtaja Håkan Agnevall.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös