Netumin IR-sivut

Netum nostaa näkymiään – yhtiö onnistunut rekrytoinneissa

It-palvelutalo kasvaa sekä yrityskaupoin että orgaanisesti.

It-palvelutalo Netum Group tarkentaa vuoden 2021 liikevaihto- ja tulosennustettaan.

Yhtiö nostaa vuoden 2021 liikevaihtoennustettaan ja arvioi yhtiön vuoden 2021 liikevaihdon olevan hieman yli 22 miljoonaa euroa. Vertailukelpoisen EBITAn arvioidaan olevan noin 3,1 miljoonaa euroa.

Aiempi ohjeistuksen mukaan Netum oli arvioinut liikevaihdon kasvavan 20–22 miljoonaan euroon ja vertailukelpoisen EBITAn olevan 3,1–3,5 miljoonaa euroa tilikaudella 2021.

Liikevaihtoennusteen nousun syynä on Cerion Solutions Oy:n liittäminen Netum-konserniin 1.10.2021 lähtien ja liikevaihdon ennakoitua vahvempi orgaaninen kasvu. Kannattavuutta alentavat etupainotteiset rekrytoinnit sekä kertaluonteisesti yhden kiinteähintaisen asiakasprojektin odotettua heikompi kannattavuus.

Netum-konserni kertoo onnistuneensa erittäin hyvin uusien työntekijöiden rekrytoinneissa. Yhtiön henkilöstön määrä nousi vuoden 2021 aikana noin 90 työntekijällä, joista 38 tuli Cerion Solutions Oy:n yritysoston yhteydessä. Voimakkaan rekrytoinnin ansiosta yhtiö voi vastata kasvavaan asiakaskysyntään.

Netum tavoittelee tulevana reiluna kahtena vuotena erityisesti orgaanista ja kannattavaa kasvua.

Yhtiön liikevaihtotavoite vuodelle 2023 on 30 miljoonaa euroa. Käyttökatemarginaalin osalta tavoite on vähintään 15 prosenttia eli käytännössä vähintään 4,5 miljoonaa euroa vuonna 2023.

Lisänä kakun päällä on Netumin tavoittelema epäorgaaninen kasvu yrityskaupoin. Siitä saatiin esimakua, kun Netum osti johtamisen ja digitalisaation asiantuntijayrityksen Cerion Solutions Oy:n 6,0 miljoonalla eurolla lokakuun alussa.

Yritysoston myötä Netum vahvistaa tiedolla johtamisen osaamistaan ja digikehitysresurssejaan sekä jalansijaansa Turun talousalueella. Kaupan myötä Cerion Solutionsilla on käytössään selvästi laajempi kirjo osaamista sekä huomattavasti laajempi joukko asiantuntijoita. Netum ja Cerion Solutions muodostavat yhdessä yli 200 hengen kotimaisen asiantuntijaorganisaation.

Yritysosto tukee Netumin tavoitetta laajentaa asiakaskuntaansa erityisesti yrityssektorilla, kunnissa ja korkeakouluissa.

Yhtiö julkistaa vuoden 2021 tilinpäätöstiedotteen 8.3.2022.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös