Oma talous

Kartanot ja linnat ovat yhä useamman lomailijan matkahaaveita

Kiinnostus linnoissa majoittumista kohtaan on kasvanut. Asiantuntija uskoo löytäneensä syyn suosion kasvuun.

Yhä useampi haluaa matkallaan majoittua kartanon tai linnan kaltaisissa majoitusvaihtoehdoissa. Nettimatkatoimisto ebookersin tekemän selvityksen mukaan joka viides suomalainen haaveilee viettävänsä seuraavalla matkallaan yön uniikissa majoituskohteessa.

Erityisesti naiset ja 18-24 -vuotiaat matkailijat ovat kiinnostuneita uniikeista majoituskohteista. Linnamajoitusten määrä ebookersin valikoimassa on kaksinkertaistunut vuodesta 2019 vuoteen 2022.

Itä-Suomen yliopiston markkinoinnin ja matkailuliiketoiminnan professori Raija Komppula uskoo, että lisääntyneen linnamajoituksen taustalta voivat löytyä television hittisarjat. 

”Televisiosarjoilla ja elokuvilla voi isossa mittakaavassa olla paljonkin merkitystä matkakohteiden valintaan. Todelliset televisiosarjojen ja elokuvien harrastajat ovat usein valmiita matkustamaan tiettyyn kohteeseen puhtaasti vaikkapa nähdyn elokuvan perusteella. Monille muille matkailijoille sarjasta tai elokuvasta tutut kohteet tarjoavat mukavan lisän lomamatkaan”, Komppula tuumaa.

Professorin mukaan etenkin nyt kun viimeisten vuosien aikana matkailemaan ei olla päästy entiseen malliin, tarjoaa majoittuminen linnassa matkalla unohtumattoman elämyksen.

Viestinnästä eBookersilla vastaava Rebecca Murphy kertoo, että viimeisten vuosien aikana suositut televisiosarjat ovat esitelleet upeita kohteita ympäri maailman, mukaanlukien teemaan sopivat majoituskohteet.

”Suuren suosion saavuttaneet Englantiin sijoittuvat sarjat ja elokuvat ovat kasvattaneet suosiota myös ebookersin valikoimassa, ja kiinnostus linna- ja kartanomajoituksia kohtaan onkin kasvanut.”

Murphyn mukaan matkoja suunnitellessaan suomalaiset ovat kiinnostuneita uniikeista ja ikimuistoisista yöpymiskohteista, ja pop-kulttuurin ystävien kannattaa katsastaa myös laaja valikoima aktiviteetteja, kuten vierailut kuvausstudioille.

Kommentoi
Ylös
>