KAUPALLINEN YHTEISTYÖ

Kryptomarkkinoilla tapahtumarikas viikko

Twitter siirtyy kryptoihin myönteisesti suhtautuvan Elon Muskin omistukseen.

Viikon suurin uutinen, joka ei suoranaisesti ole kryptoalan uutinen, mutta jolla on varmasti myös digitaalisiin valuuttoihin liittyviä vaikutuksia, on yhdysvaltalaisen yritysjohtajan, maailman rikkaimman miehen Elon Muskin hyväksytty ostotarjous sosiaalisen median jättiläisestä, Twitteristä.

Twitterin hallitus päätti hyväksyä Muskin 43 miljardin tarjouksen yrityksestä, jolla Musk ostaa yhtiön osakekannan ja poistaa sen pörssistä. Kauppa ei ole vielä kuitenkaan virallinen, ja sen oletetaan saavan vastustusta asiaan liittyviltä viranomaisilta.

Kaupan virallistuttua Muskin kryptovaluuttamyönteinen tausta tulee varmasti vaikuttamaan myös osaltaan kryptovaluuttamarkkinoihin, ja esimerkiksi Muskin usein hehkuttama dogecoin ampaisi lähes 30 prosentin nousuun uutisen julkistamisen jälkeen. Lisäksi esimerkiksi spekulaatiot kryptovaluuttamaksujen integroimisesta Twitteriin lähtivät uutisen myötä laukalle.

Nähtäväksi jää, miten asia tulee vaikuttamaan kryptomaailmaan, ja onko esimerkiksi Twitterin perustajalla, tunnetusti erittäin kryptomyönteisellä Jack Dorseyllä asiaan yhteyttä.

Fidelity suuntaa bitcoiniin

Yhdysvaltalainen sijoitusalan jättiläinen, maan suurin eläkerahastojen hallitsija Fidelity tutkii mahdollisuutta tarjota eläkesäästöjen sijoittamista bitcoiniin.

Yhtiön eläkesäästöjen johtajan Dave Greyn mukaan suunnitelman taustalla on suuri määrä tiedusteluja mahdollisuutta kohtaan, ja yhtiö aikoo nyt pyrkiä vastaamaan tähän suureen kysyntään. Dave Greyn mukaan suunnitelma on aluksi rajattu vain bitcoiniin, mutta uskoo myös muiden digitaalisten valuuttojen tulevan mahdolliseksi tulevaisuudessa.

Bitcoin-evankelisti Michael Saylorin yritys MicroStrategy on ilmoittanut olevansa palvelun ensimmäinen käyttöönottaja, ja muiden yrityksien kanssakin keskusteluja on jo käynnissä.

Keski-Afrikan tasavalta ottaa bitcoinin viralliseksi valuutaksi

Viikon kolmas suuri uutinen oli, kun Keski-Afrikan tasavallasta tuli maailman toinen maa, joka on ottanut bitcoinin maan viralliseksi valuutaksi.

Viime vuoden syyskuussa El Salvadorista tuli maailman ensimmäinen maa, joka on lisännyt bitcoinin maan virallisiin valuuttoihin, ja nyt siis Keski-Afrikan tasavalta liittyy tuohon joukkoon.

Keski-Afrikan tasavalta on yksi Afrikan köyhimmistä maista, ja tämän lakimuutoksen myötä bitcoinia voi käyttää esimerkiksi verojen maksamiseen ja liiketoiminnan pyörittämiseen maassa.

Kurssit laskevat osakemarkkinoiden perässä

Geopoliittinen ja makrotalouden epävarmuudet näkyvät niin osakemarkkinoilla, kuin myös kryptovaluuttamarkkinoilla. Kryptovaluuttojen kurssit ovat olleet laskussa, ja markkinat odottavat kuumeisesti Yhdysvaltain Keskuspankin päätöksiä korkojen suhteen.

Valaat tankkaavat markkinoiden epävarmuudesta huolimatta

Coinmotion Researchin tarjoaman teknisen analyysin mukaan “valaat” tankkaavat kryptoja markkinoiden laskusta ja epävarmuudesta huolimatta.

Historiaa tutkiskellessa näiden valaiden, eli vähintään 1000 bitcoinia omistavien liikkeet ovat usein olleet melko oikeaan ajoitettuja, joten valaat selvästi uskovat bitcoinin tulevaisuuden kurssikehitykseen tämänhetkisestä epävarmuudesta huolimatta.

Bitcoinin Spot-hinta testailee 600 päivän liikkuvaa keskiarvoa

Bitcoinin spot-hinnan 600 päivän liikkuva keskiarvo on toiminut tukitasona 39 000 dollarin kohdilla. Tämä tuki kuitenkin rikottiin maanantaina, ja hinta on jo testaillut tukea useampaan otteeseen.

Tukilinjan murtuessa seuraava vahva tukitaso löytyy viime kesän pohjahinnasta, noin 29 000 dollarin kohdilla. Toinen seurannan arvoinen tapahtuma on mahdollinen 600 päivän ja 200 päivän liikkuvien keskiarvojen kohtaaminen.

Viimeksi tämä tapahtui 2018 vuoden loppupuolella, jolloin 200 päivän liikkuva keskiarvo putosi 600 päivän liikkuvan keskiarvon alle muodostaen “Death Cross”:ksi kutsutun, spot-hinnalle vaarallisen tilanteen.

Tarkempaa teknistä analyysiä kryptomarkkinan kehityksestä voit lukea Coinmotionin blogissa viikoittain julkaistavista katsauksista.

Coinmotion​ ​-​ ​SalkunRakentaja ​-​​yhteistyötarjous

Avaa​ ​tili​ ​Coinmotion-palveluun ja aloita kaupankäynti kryptovaluutoilla.​ ​Käyttämällä​ ​alennuskoodia​ ​SRFI17X,​ ​saat​ ​1% treidauskulut​ ​ensimmäiselle​ ​kuukaudelle​ ​(50%​ ​alennus).

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös