Kumppaniblogit

Piilotetut palkkatiedot

Kokonaisansion sisällyttäminen palkkalaskelmaan on ollut keskustelussa jo kymmeniä vuosia. Todellisuudessa palkkalaskelmat ovat entistä vaikeammin ymmärrettävissä ja ilman tietoa kokonaisansiosta.

Palkkalaskelmassa tulee olla kahdeksan pääkohtaa ja vähintään 12 alakohtaa. Palkkalaskelman tekeminen ei ole enää yksinkertainen asia, mutta ei ole sen tulkitseminen myöskään helppoa.

Tällä hetkellä on jo melko yleistä, että työnantaja kertoo työntekijöille määräajan missä palkkalaskelmien virheistä voi valittaa. Määräajan jälkeen työnantajat eivät yleensä enää käsittele mahdollisia virheitä.

Ja palkkalaskelmassa ei edelleenkään ole työnantajan maksamia sivukuluja. Sivukulujen lisääminen palkkalaskelmaan on helppo toimenpide, jos niin halutaan.

Toinen tärkeä lisäys on työntekijän eläkekertymä. Eli palkkalaskelman tulee kertoa työntekijälle täysin avoimesti mitä hän saa vastineeksi maksamistaan eläkemaksuista.

Vallitsevasta tilanteesta, jossa työntekijä tekee töitä ja työnantaja maksaa hänen työpanoksestaan palkkaa ja palkan sivukuluja, mutta ne salataan, hyötyvät työntekijäjärjestöt ja työeläkeyhtiöt.

Palkan sivukulut ovat noin neljäsosa työntekijälle ilmoitettavasta palkasta. Summa on merkittävä. Niin merkittävä, että avoimuus eli kokonaispalkan ilmoittaminen ja eläkekertymän ilmoittaminen saattaisivat tuoda asiallisen lisäyksen yhteiskunnalliseen keskusteluun.

Yleinen perustelu salailulle on, että työnantajan maksut eivät ole työntekijän maksuja. Tämä väite voidaan jollain kieroutuneella tavalla perustella todeksi. Taustalla lienee kuitenkin järjestelmään luottamuksen vievä perusajatus siitä, että yksittäinen ihminen on kelvoton hallitsemaan talousasioita.

Tosiasiassa pidän erittäin outona ajattelua, että ihminen joutuu tekemään töitä tietämättä saamaansa korvausta tehdystä työstä kokonaisuudessaan.

Hyötyvätkö vallitsevasta tilanteesta työeläkeyhtiöt ja työntekijäjärjestöt?

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös