Spinnovan IR-sivut

Spinnova nousi TIME-lehden innovaatiolistalle

Vastuullisia tekstiilimateriaaleja valmistavan Spinnovan tekstiilikuitu on päässyt kansainvälisen TIME-lehden 200 keksinnön listalle.

Spinnova tekstiilikuitu vastuullisuus

TIME Best Inventions -listalle valitaan vuoden edistyksellisimpiä tuotteita ja palveluita, joiden odotetaan muuttavan ihmisten merkittävällä tavalla. Spinnova on valittu näiden käänteentekevien keksintöjen listalle vuonna 2022. 

Spinnova on kehittänyt tuotantoteknologian uudelle käänteentekevälle tekstiilikuidulle, joka on luonnollisin muuntotekstiilikuitu. Spinnovan tuotantoteknologia tarjoaa vastuullisen vaihtoehdon globaaleille tekstiilimarkkinoille. Se mahdollistaa Spinnova-kuidun valmistamisen useista raaka-aineista, mukaan lukien puu- ja nahkajäte sekä muut uusiutuvat raaka-aineet, kuten maatalousjäte, elintarvike- ja juomateollisuuden jäte ja tekstiilijäte.

TIME huomioi listallaan tuotteita ja palveluita, jotka ratkaisevat luovalla tavalla merkittäviä ongelmia ja jotka muuttavat ihmisten ajattelua siitä, mikä on mahdollista ja ratkaistavissa. Aiemmin palkittujen yhtiöiden joukossa ovat esimerkiksi Dyson, Sony, sekä Allbirds.

Listan laatimiseksi TIME arvioi kilpailijoita useiden tekijöiden perusteella. Näitä ovat esimerkiksi innovaation omaperäisyys, tehokkuus, kunnianhimo ja vaikuttavuus. Arvioinnin tuloksena syntyi lista 200 uraauurtavasta keksinnöstä eri aloilta. 

TIME-lehden innovaatiolista jakaantuu eri kategorioihin. Spinnova on valittu tyylikategorian listalle.

Tänä vuonna Style-kategoriassa menestyi useampi ratkaisu vastuullisemman muodin edistämiseksi. Listalle nousi Spinnova-kuidun lisäksi esimerkiksi Evrnun NuCycl-kuitu, sekä ThredUP-yhtiön tekoälyyn pohjautuva second hand –muodin hakutyökalu. 

Sataprosenttisesti uudistuvista raaka-aineista valmistettu Spinnova-tekstiilikuitu on valmistettu ilman haitallisia kemikaaleja, sen tuotanto kuluttaa 99 prosenttia vähemmän vettä ja sen valmistuksesta syntyy 72 prosenttia vähemmän hiilidioksidipäästöjä tavanomaiseen puuvillaan verrattuna.  

”Olemme todella innoissamme tästä tunnustuksesta. Uskomme, että maailmaa muutetaan jatkuvalla innovaatiotyöllä, ja meille on kunnia saada tunnustus pyrkimyksillemme muuttaa tekstiiliteollisuuden raaka-ainepohjaa kestävämmäksi”, kertoo Spinnovan toimitusjohtaja Kim Poulsen.  

Lokakuussa Spinnova kertoi, että sen yhteistyökumppani, tanskalainen muotiyhtiö Bestseller julkaisi ensimmäisen Spinnova-kuidusta valmistetun vaatteensa. 

Spinnova ja Bestseller ilmoittivat yhteistyöstään vuonna 2020 tutustuttuaan muoti- ja tekstiilialan vastuullisuutta tukevan Fashion for Good -järjestön kautta. Kumppanuus on osa Bestsellerin Fashion FWD -vastuullisuusohjelmaa, jonka myötä yhtiö tuo markkinoille uusia, sertifioituja kuituja. Bestseller toimii yli 70 markkinalla yli 20 brändin voimin. 

Spinnovan osake on ollut kovassa nosteessa viime viikkoina. Kuukaudessa osake on kivunnut yli 40 prosenttia.

Kommentoi
Ylös
>