Purmon IR-sivut

Purmo Group on sopinut Venäjän liiketoiminnan myymisestä

Purmo Group on sopinut kaiken Venäjän liiketoimintansa myynnistä.

Purmo Group tiedotti huhtikuun alussa päätöksestään irtautua Venäjän liiketoiminnastaan. Purmo Group on tänään sopinut kaiken Venäjän liiketoiminnan, sisältäen kaikki siihen liittyvät varat ja velat, myynnistä IPLS:lle. Kauppa luo kestävän ratkaisun Venäjällä toimiville työntekijöille ja asiakkaille.

Transaktion toteutuksen jälkeen Purmo Groupilla ei ole enää lunastusvelkaa liittyen sen Venäjän liiketoimintaan. Osapuolet ovat sopineet, että kauppahintaa ei julkisteta.

Purmo Groupin Venäjän liiketoiminta käsittää teräksestä valmistettujen paneeliradiaattoreiden valmistuksen sekä myynnin ja se toimii paikallisen tuotemerkin avulla. Vuoden ensimmäisen vuosineljänneksen 2023 aikana Venäjän liiketoiminnan liikevaihto oli 3,8 miljoonaa euroa ja oikaistu käyttökate -0,4 miljoonaa euroa. Yhtiöllä oli 210 työntekijää Venäjällä vuoden 2022 lopussa.

Myynnillä ei tule olemaan merkittävää taloudellista vaikutusta Purmo Groupiin tai sen taloudelliseen ohjeistukseen vuodelle 2023, joka sisältyi 26.4.2023 julkaistuun yhtiön osavuosikatsaukseen.

Kaupan toteutuminen on riippuvainen valvontaviranomaisen hyväksynnästä Venäjällä, jonka odotetaan saatavan kolmen kuukauden sisällä. Transaktion toteutumisen jälkeen Purmo Groupilla ei ole liiketoimintaa Venäjällä.

Purmo Group on yksi johtavista kestävien sisäilmaratkaisujen toimittajista Euroopassa. Yhtiö toimittaa asuinrakennuksiin ja muihin rakennuksiin kokonaisvaltaisia lämmitys- ja jäähdytysratkaisuja, joihin sisältyvät radiaattorit, lattialämmitys, ilmalämpöpumput, pyyhekuivaimet, venttiilit ja säätimet.

Yhtiön 3 400 ammattilaista toimivat 24 maassa ja valmistavat sekä jakelevat laatutuotteita ja -ratkaisuja asiakkaillemme yli 100 eri maahan ympäri maailmaa.

Purmo raportoi vuoden 2022 tuloksen helmikuussa. Sen liikevaihto kasvoi seitsemän prosenttia ja liiketulos parani 135 prosenttia.

Oikaistu liiketulos kuitenkin heikkeni 32 prosenttia ja oikaistu osakekohtainen tulos yli puolittui vuoteen 2021 verrattuna. Oikaistuissa luvuissa Purmo jättää huomiotta Venäjän toimintoihin liittyvät arvonalentumiset ja alaskirjaukset sekä tehostamisohjelmaan ja pörssilistautumiseen liittyvät kulut.  Vuonna 2022 yhtiön käyttökatemarginaali jäi reiluun 10 prosenttiin yhtiön tavoittelemasta 15 prosentista. 

Kommentoi
Ylös
>