Miksi vakuudettomat lainat kannattaa aina kilpailuttaa?

Vakuudetonta lainaa haetaan usein silloin, kun harkinnassa on isompi hankinta, kuten uusi auto tai vene.

Vakuudettoman lainan avulla voidaan myös toteuttaa kodin remontti tai järjestää häät. Usein haetaankin lainaa 10000 euroa, jolla voidaan rahoittaa jo isompia hankintoja.

Vakuudettomat lainat kannattaa aina kilpailuttaa, jotta löytää parhaan mahdollisen tarjouksen. Kilpailuttamisen tarkoituksena on vertailla eri pankkien ja rahoituslaitosten tarjoamia lainoja ja niiden ehtoja. Kilpailuttamalla pääsee valitsemaan itselleen sopivimman vaihtoehdon sekä löytää alhaisimman mahdollisen koron.

Jos haetaan lainaa 10000 euroa, muodostuu lainan koroista jo kohtuullinen summa sen takaisinmaksun aikana. Mitä matalamman koron lainalle saa, sitä edullisemmaksi laina tulee sen takaisinmaksun aikana.

Vakuudeton laina arjen kulutukseen tai isompiin hankintoihin

Vakuudetonta lainaa haetaan usein silloin, kun tarvitaan isompia hankintoja. Kun haetaan lainaa 10000 euroa, voidaan ostaa auto heti tai järjestää häät ilman vuosien odottelua. Laina-aika voidaan yleensä sopia joustavasti ja lainan voi maksaa takaisin joko nopeammin tai jakaa se useamman vuoden ajalle.

Vakuudetonta lainaa kutsutaan myös kulutusluotoksi, koska sitä voidaan hakea myös arjen kulutukseen. Siitä voi olla apua esimerkiksi silloin, kun kodinkone rikkoutuu tai tarvitaan vaikka uusi puhelin. Lainasumma voidaan myös käyttää esimerkiksi matkusteluun tai kesämökin ostoon. Vakuudetonta lainaa voikin hakea tarpeen mukaan joko pienemmän summan tai lainaa 10000 eurosta ylöspäin isompia hankintoja varten.

Kilpailuttamalla lainatarjoukset voi saavuttaa säästöä laina-aikana

Vakuudettomien lainojen kustannukset vaihtelevat, koska jokainen toimija määrittelee itse, minkä suuruisella korolla lainaa tarjotaan ja mitkä ovat lainan muut kustannukset. Tämän vuoksi sama hakija voi saada hyvin erilaisia lainatarjouksia eri rahoituslaitoksilta.

Lainan kustannukset muodostuvat korosta ja muista kuluista. Kuluja voivat olla esimerkiksi avaus- tai järjestelypalkkio, tilinhoitomaksu ja laskutuksesta veloitettavat maksut. Lainojen korkoprosentit vaihtelevat, mutta yleensä vakuudettomissa lainoissa ne asettuvat 4 – 20 prosentin välille. 

Lainan korko määritetään henkilökohtaisesti jokaisen lainanhakijan kanssa. Jos haetaan lainaa 10000 euroa, muodostavat korot merkittävän osan takaisinmaksettavista kustannuksista. Etsimällä edullisimman tarjouksen voikin säästää satoja tai jopa tuhansia euroja takaisinmaksun aikana.

Todelliseen vuosikorkoon kannattaa kiinnittää huomiota

Kun alkaa vertailemaan lainatarjouksia, kannattaa kiinnittää huomiota erityisesti todelliseen vuosikorkoon. Todellinen vuosikorko sisältää kaikki lainaan liittyvät kulut ja maksut, eli se on kokonaiskorko, joka lainasta maksetaan. Todellisen vuosikoron avulla voi vertailla eri lainojen hintoja ja valita itselleen parhaan mahdollisen tarjouksen.

Mikäli vertailee pelkästään lainan korkoprosentteja, voi päätyä ottamaan tarpeettoman kalliin lainan. Otti lainaa 10000 euroa tai jonkun muun summan, vain kilpailuttamalla pystyy löytämään itselleen edullisimman lainan.

Lainanvälittäjän palveluita kannattaa hyödyntää

Lainojen kilpailuttaminen on helpointa tehdä lainanvälittäjän kautta. Lainavälittäjä ei myönnä itse lainoja, eikä osallistu päätöksentekoon lainan myöntämisen suhteen. Lainanvälittäjä ainoastaan auttaa asiakkaitaan löytämään edullisimman lainan, joka sopii parhaiten hakijan tarpeisiin ja taloudelliseen tilanteeseen.

Vertailtaessa lainatarjouksia lainanvälittäjän kautta riittää, että täyttää vain yhden hakemuksen. Jos haet esimerkiksi lainaa 10000 euroa, riittää, että täytät yhden hakemuksen, joka lähetetään puolestasi jopa kymmenille lainanvälittäjän yhteistyökumppaneille. Saamiesi tarjousten vertailu on helppoa, kun kiinnität huomiota tarjousten todellisiin vuosikorkoihin. Löydät helposti edullisimman lainatarjouksen ja pääset tarttumaan siihen.

Kilpailuttamalla on mahdollista saavuttaa huomattava säästö laina-aikana, joten kilpailutus kannattaa tehdä aina silloin, kun harkitsee vakuudettoman lainan ottamista. Myös jo olemassa olevat vakuudettomat lainat voi kilpailuttaa hakemalla yhdistely- tai uudelleenjärjestelylainaa. Kun hakee lainaa 10000 euroa, pääsee helposti yhdistelemään vanhat lainat ja saavuttaa säästöä keskittyessään tulevaisuudessa vain yhden lyhentämiseen.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös