Markkinakommentit

Nokian Lumia-puhelimet kasvattavat suosiotaan operaattoreiden myyntitilastoissa

Sekä Soneran että Elisan tammikuun matkapuhelinten myyntitilastot osoittavat selkeän trendit Suomen puhelinmarkkinoilla – Nokian Lumia-tuoteperhe kasvattaa suosiotaan.

Soneran kärkisijat myydyimpien puhelinten listalla säilyivät ennallaan lukuun ottamatta suoraan kolmanneksi noussutta Nokian uusinta Lumia 820-mallia.

Myös Elisan tammikuun myyntitilastoissa Lumia menestyi. Myydyimpien yrityspuhelinten listalle ylsi koko Lumia-perhe kuudella eri mallillaan.

– Lumian eri hintaluokkien mallit vahvistavat selvästi Nokian asemaa yrityksissä. Lumioiden myynti kasvaa voimakkaasti, ja valintaa puoltavat toimistosovelluksista tuttu käyttökokemus sekä integroitavuus yrityksissä käytössä oleviin järjestelmiin. Windows Phone 8 näyttää täyttävän asiakkaidemme odotukset, yritysasiakkaiden Connectivity-liiketoiminnasta vastaava johtaja Jorma Niemelä toteaa Elisan tiedotteessa.

Elisan Henkilöasiakkaiden myydyimpien puhelimen listalla ei juurikaan enää ole sijaa peruspuhelimille, jotka ovat tippumassa kokonaan pois listalta. Kymmenen myydyimmän puhelimen joukossa ei ollut yhtään peruspuhelinta- Älypuhelinten kolmen kärjessä edustettuna ovat niin Windows Phone, iOs kuin Androidkin.

Nettiä ja älypuhelinsovelluksia käytetään matkapuhelimella Suomessa niin yleisesti, että datayhteydestä on tullut liittymän perusominaisuus, Elisa kertoo tiedotteessaan.

– Matkapuhelinmarkkinat on muuttunut, eikä sitä ohjaa enää yksin puhe vaan data on tasa-arvoinen liittymän ominaisuus. Nykytilanteessa rajattoman datan käytön mahdollistava liittymä istuu parhaiten matkapuhelimiin. Kun datan määrästä ei veloiteta, ei yllätyslaskuja pääse syntymään, kertoo Elisan henkilöasiakkaiden liittymäliiketoiminnasta vastaava johtaja Henri Korpi.

Sonera Tukun myydyimmät puhelimet tammikuussa (suluissa sijoitus joulukuussa):

1.    (1.)    Nokia Lumia 800
2.    (2.)    Apple iPhone 5
3.    ( – )    Nokia Lumia 820
4.    (3.)    Nokia Lumia 920
5.    (5.)    Apple iPhone 4S
6.    ( – )    Nokia C2
7.    (6.)    Samsung Galaxy Xcover
8.    (8.)    Nokia Lumia 900
9.    (4.)    Samsung Galaxy Gio
10.  (7.)    Samsung Galaxy SIII

Elisan henkilöasiakkaiden myydyimmätpuhelimet tammikuussa 2013:

1. Nokia Lumia 800
2. Apple iPhone 5
3. Samsung Galaxy S III
4. Nokia Lumia 820
5. Samsung Galaxy S III MINI
6. Nokia Lumia 900
7. Nokia Lumia 920
8. Nokia ASHA 311
9. Apple iPhone 4S
10. ZTE Blade III

Elisan yritysasiakkaiden myydyimmät puhelimet tammikuussa 2013:

1. Nokia Lumia 920
2. Nokia C2-01
3. Nokia Lumia 800
4. Nokia Lumia 820
5. Apple iPhone 5
6. Nokia Lumia 900
7. Apple iPhone 4S
8. Samsung Xcover 271
9. HUAWEI F610
10. Nokia 300

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista.

Ylös