Asunnot ja kiinteistöt

Handelsbanken luottaa edelleen Spondaan

Vuosi 2012 oli Spondalle vahva tulosvuosi sekä verrattuna odotuksiin että edelliseen vuoteen. Handelsbanken toisti aamukatsauksessaan Spondan osta-suosituksen.

Spondan liikevoitto nousi loka-joulukuussa 69,5 miljoonaan euroon viime vuoden vastaavan jakson 55,1 miljoonasta. Tosin liikevoittoon sisältyy 21 miljoonaan käyvän arvon muutosta.

Osakekohtainen tulos pysyi viime vuoden tasolla 0,14 eurossa. Spondan kannattavuus oli odotettua korkeampi viime vuoden viimeisellä vuosineljänneksellä, ja liikevaihto ja nettotuotot olivat yhtiön historian parhaat. Spondan sijoituskiinteistöjen taloudellinen vuokrausaste oli vakaa.

Sponda arvioi tilinpäätöstiedotteessaan, että vuoden 2013 lopussa sijoituskiinteistöjen vajaakäyttö on vuoden 2012 lopun tasolla. Vuoden 2013 vertailukelpoisten nettotuottojen (pl. myynnit) yhtiö arvioi kasvavan hieman vuoteen 2012 verrattuna.

Handelsbanken arvioi aamukatsauksessaan Spondan operatiiviset ja rahoitukselliset näkymät vahvoiksi. Pankki odottaa Spondan nettotuottojen kasvavan noin 5 prosenttia, mitä tukevat mm. kehitysprojektien eteneminen ja Venäjän liiketoiminnan hyvät näkymät. Lisäksi Spondan sijoitusportfiolion Helsinki-keskeisyys tuo vakautta vuokratuottoihin.

Mahdollinen 200 miljoonan euron arvoinen Ratinan kauppakeskusprojekti on lähitulevaisuudessa yhtiön tärkein hanke, Handelsbanken arvioi.

Vaikka Spondan kasvumahdollisuudet ovat Handelsbankenin mukaan Pohjoismaissa rajalliset, on Spondan arvostustaso pankin käsityksen mukaan alhainen verrattuna kilpailijoihin. Spondan hinta suhteessa tasesubstanssiin, eli P/B-kerroin on 0.74. P/E-kerroin ei ole käyttökelpoinen arvostusmittari kiinteistöyhtiöiden kohdalla.

Reutersin tietokannan mukaan Sponda saa muiltakin yhtiötä analysoivilta asiantuntijoilta osta-suosituksia. Kaiken kaikkiaan 14 suosituksesta 5 on osta-suosituksia.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2020 Salkkumedia Oy

Ylös