Yritysuutiset

YIT:n kiinteistötekniikan palveluista oma pörssiyhtiö

YIT aikoo erottaa kiinteistötekniset palvelut omaksi pörssiyhtiökseen. Analyytikot suhtautuvat järjestelyyn positiivisesti.

YIT:n hallitus on päättänyt kokouksessaan 4.2.2013 aloittaa valmistelut, jossa rakentamispalvelut -liiketoiminta ja kiinteistötekniset palvelut -liiketoiminta erotettaisiin erillisiin konserneihin.

YIT:n kiinteistöteknisten palveluiden yhteenlaskettu raportoitu liikevaihto oli 2 803 milj. euroa vuonna 2012. Suunnitelman mukaan kiinteistötekniikka erotettaisiin osittaisjakautumisessa YIT Oyj:stä Caverion Oyj -nimiseen itsenäiseen yhtiöön, joka listataan Helsingin Pörssiin.

Alustavan suunnitelman mukaan YIT jatkaisi rakentamispalvelut-liiketoimintaa, johon kuuluisivat Suomen rakentamispalvelut sekä Kansainväliset rakentamispalvelut. Rakentamispalveluiden yhteenlaskettu raportoitu liikevaihto oli 1 929 milj. euroa vuonna 2012.

YIT:n hallitus uskoo järjestelyn hyödyttävän osakkeenomistajia. ”Rakentamispalveluiden ja kiinteistöteknisten palveluiden kehittäminen jatkossa omina, erillisinä konserneinaan mahdollistaa tehokkaamman itsenäisten strategioiden toteutuksen, fokusoidumman liiketoimintojen johtamisen, henkilöstön osaamisen kehittämisen sekä paremman asiakaspalvelun. Selkeämpi liiketoimintarakenne lisää potentiaalia omistaja-arvon kasvulle. Yhtiöiden kasvustrategiat ovat erilaiset ja uskomme, että erilliset yhtiöt ovat houkuttelevampia sijoituskohteita kuin nykyinen kokonaisuus”, toteaa Henrik Ehrnrooth, YIT Oyj:n hallituksen puheenjohtaja. 

Liiketoimintojen erottaminen toteutettaisiin teknisesti siten, että YIT Oyj:n osakkeenomistajien osakeomistus säilyisi muuttumattomana YIT Oyj:ssä. Lisäksi osakkeenomistajat saisivat jakautumisvastikkeena omistuksensa mukaisessa suhteessa uuden Caverion Oyj:n osakkeita. Rakentamispalvelut -konsernina jatkavan YIT:n emoyhtiön ja kiinteistötekniset palvelut -konsernina aloittavan Caverionin emoyhtiön omistusrakenteet vastaisivat nykyisen YIT Oyj:n jakautumishetken omistusrakennetta.

Osittaisjakautuminen edellyttää YIT:n rahoittajien suostumusta ja rahoituksen uudelleenjärjestelyt.

YIT:n jakautumissuunnitelmia kommentoivat tuoreeltaan muiden muassa Tapiola Pankki ja Inderes aamukatsauksissaan. ”Suhtaudumme jakautumiseen lähtökohtaisesti positiivisesti”, Inderes ilmoitti Nordnetin aamukatsauksessa. Myös Tapiola Pankki näkee jakautumisen myönteisenä päätöksenä.

Kommentoi

Jätä viesti

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *

Ylös