Osakeanalyysit

Orionin tulos odotuksia heikompi – Inderes laskee suositusta

Orionin viime vuoden viimeisen vuosineljänneksen tulos oli hienoinen pettymys. Yhtiö joutuu panostamaan uusien tuotteiden kehittämiseen, ja se syö kannattavuutta. Orionin arvostustaso on tulosnäkyviin liian korkea, arvioi analyysitalo Inderes.

Orion-konsernin liikevaihto vuonna 2012 oli 980 miljoonaa euroa (918 miljoonaa euroa vuonna 2011), ja se kasvoi 7  prosenttia. Laimennusvaikutuksella oikaistu osakekohtainen tulos oli 1,48 (1,49 vuonna 2011) euroa. Sijoitetun pääoman tuotto ennen veroja oli huikeat 46 prosenttia (49 prosenttia vuonna 2011) ja oman pääoman tuotto verojen jälkeen 41 prosenttia.

Viimeisen vuosineljänneksen tulos oli hieman odotuksia heikompi. Reutersin tietokannan mukaan konsensusennusteet viimeiselle kvartaalille olivat 0,33 euroa osakkeelta ja toteuma oli 0,3 euroa per osake. Koko vuoden tulos oli kuitenkin odotuksia parempi.

Orion tarvitsee korvaavia tuotteita

Orionin syömähampaana ovat olleet parkinson-lääkkeet.  Geneerisen kilpailun alkaminen Yhdysvalloissa huhtikuussa 2012 on kuitenkin laskenut Orionin Parkinson-lääkkeiden myyntiä. ”Vuonna 2013 tämä lasku tulee jatkumaan, koska geneerisiä tuotteita on markkinoilla koko vuoden ajan ja lisäksi kilpailijoiden määrä kasvaa vuodesta 2012”, arvioi Orion tilinpäätöstiedotteessaan.

Orionin tuloskehityksen kannalta ovat siis keskeisessä asemassa parkinsonin lääkkeen laskevan myynnin korvaavat tuotteet.

Orionin mukaan muu tuotteisto jatkaa kasvuaan, mutta myynti painottuu aiempaa matalakatteisempiin tuotteisiin.

Tuloskasvu ja arvostustaso

Orionin on siis panostettava uusien tuotteiden kehittämiseen – ja se syö kannattavuutta. Yhtiö toteaakin tilinpäätöksessään seuraavaa: ”Tutkimushankkeidemme etenemisen takia tutkimuskulumme kasvavat. Esimerkiksi näiden seikkojen takia arvioimme liikevaihtomme olevan edellisen vuoden tasolla ja liikevoittomme laskevan hieman vuodesta 2012.”

Analyysitalo Inderes arvioi Nordnetin aamukatsauksessa, että Orionin erinomaisesta kannattavuudesta huolimatta yhtiön arvostustaso on korkea. Inderesin ennustama P/E-kerroin vuodelle 2013 on 16, ja analyysitalon mielestä se on liian korkea Orionin laskusuunnassa olevaan tuloskehitykseen suhteutettuna.

Niinpä Inderes laskee Orionin suosituksen tasolle myy.

Kommentoi

No Comment.

SalkunRakentaja on vaurauden rakentajan suosittu verkkolehti. Sivusto sisältää sijoittamiseen, yrittäjyyteen ja arjen raha-asioihin liittyviä artikkeleita, uutisia ja analyysejä.

SalkunRakentaja-sivusto sisältää myös kumppaneidensa tuottamaa sisältöä, josta sivusto voi saada julkaisupalkkioita.

Tutustu sisältömarkinoinnin ja sisällöntuotannon ratkaisuihimme Salkkumedia Oy:n kotisivuilta.

   

Yhteystiedot

Julkaisija Salkkumedia Oy
Y-tunnus 2793119-8
Puhelin 040 0132119
Sähköposti info(at)salkunrakentaja.fi
Päätoimittaja Jorma Erkkilä
 
Webhotelli: Hostingpalvelu.fi
Anna palautetta
Sisällöntuottajaksi
 

Lisätietoja

Henkilöstö
Mediakortti
Yhteistyökumppanit
Digipaketti
Palvelut lukijoille
Tilaa uutiskirje

 

Tilaa maksuton uutiskirje sähköpostiisi:

Outbound linkkien seuranta

Akateemiset

Akateemiset2

Copyright © 2021 Salkkumedia Oy

Ylös